Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 61 kişi açığa alındı, 99 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı

Üniversitedeki Son Gelişmelere Hakkında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün (fotoğraftaki), Açıklama Yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 12:47
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 12:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde 61 kişi açığa alındı, 99 kişi hakkında da soruşturma başlatıldı
Dokuz Eylül Üniversitesi’nde, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından oluşturulan inceleme komisyonunu raporu doğrultusunda 61 kişi açığa alındı. 18’i mezun 22’si halen öğrenci olan toplam 28 öğrenci ile aralarında akademisyen ve idari personelin bulunduğu 77 kişi hakkında da soruşturma açıldığı öğrenildi.
FETÖ’nün darbe girişiminin ardından Dokuz Eylül Üniversitesi’nde; Yüksek Öğretim Kurumu’ndan, Emniyetten ve Milli İstihbarat Teşkilatın’dan İnceleme Komisyonu oluşturulmuştu. Üniversitedeki son gelişmelere hakkında Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün açıklama yaptı.
İnceleme Komisyonu’nun hala iş başında olduğunu belirten Füzün, ’’Şuana kadar 29’u akademisyen 32’si idari personel toplam 71 kişi, açığa alındı. 18’i mezun 22’si aktif öğrencinin ise FETÖ ile bağlantılı olma ihtimaline karşı soruşturma başlattık. Ayrıca aralarında akademisyen ve idari personelin bulunduğu 77 kişi hakkında ise küçük şüphe olmasından dolayı soruşturma devam ediyor. İnceleme Komisyonu, ayrıntılı bir şekilde çalışıyor’’ dedi.
Yeni rektör önümüzdeki günlerde belirlenecek
FETÖ’ye bağlı olduğu gerekçesi Dokuz Eylül Üniversitesi’ne tahsis edilen İzmir Üniversitesi’nin şuan kapalı olduğunu belirten Rektör Füzün, ’’Kapatılan okul devletin malı oldu. Devlette bize tahsis etti. Şuan için orada bizim yaptığımız bir şey yok’’ dedi. Görev süresi geçtiğimiz 6 Ağustos’da dolan Mehmet Füzün’ün, YÖK’ten gelecek atama listesine göre görevde kalacağı, ilerleyen günlerde atanacak olan yeni rektörün göreve başlaması ile Füzün’ün görevinin biteceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.