Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğuştan Sol Kolu Olmayan Ayşe Su Bebek, Yardım Bekliyor

Kayseri’de yaşayan ve doğuştan sol kolu olmayan 3 aylık Ayşe Su bebeğin ailesi, yardım bekliyor.Kayseri’de 3 ay önce ailesinin 2. çocuğu olarak dünyaya gelen Ayşe Su’nun hikayesi, yürek burkuyor. Baba Erdönmez, "3 ay önce kız çocuğum...

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2016 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2016 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kayseri’de yaşayan ve doğuştan sol kolu olmayan 3 aylık Ayşe Su bebeğin ailesi, yardım bekliyor.
Kayseri’de 3 ay önce ailesinin 2. çocuğu olarak dünyaya gelen Ayşe Su’nun hikayesi, yürek burkuyor. Baba Erdönmez, "3 ay önce kız çocuğum dünyaya geldi. Annesinin karnındayken sol kolunun olmadığını öğrendik. 1 kilo 120 gram olarak doğdu. Doğduktan sonra 1.5 ay fakültede yattı. Hastaneden çıktıktan sonra çevremdekiler bana çocuğum için devletten yardım parası alabileceğimi söylediler. Nisan ayının 18’inde sağlık kurulundan randevu alarak çocuğumu götürdüm ve kontrollerini yaptırdım. Kurulda yüzde 60 engelli raporu verdiler. Bundan önce Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile görüşmüştüm ve çocuğumun durumu anlatınca bana, ‘Yüzde 40 ve üzeri rapor aldığınız takdirde sosyal hizmetler gereken yardımı yapacaklar’ dedi. Raporu aldıktan sonra eşim gitti. Raporun üzerinde ağır engelli yazmadığı için bir şey yapamayacaklarını söylemişler. Ben asgari ücretle çalışan bir insanım" ifadelerini kullandı. Kızı için yardım beklediğini kaydeden Erdönmez, "Ben devlet büyüklerimden konuyla ilgili yardım istiyorum. Başka bir şey istemiyorum" dedi.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yetkilileri de alınan doktor raporunda ’Ağır Engelli’ yazmadığı için yardımın yapılamayacağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.