Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğum Yaparken Köpeğin Saldırısına Uğrayan Kedi, Sezaryanla 4 Yavru Dünyaya Getirdi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde, doğum yaptığı esnada bir köpeğin saldırısına uğrayan gebe kediye Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sahip çıktı. Barınakta tedavi altına alınarak sezaryenle doğum yaptırılan kedi 4 yavru...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 19:16
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 19:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğum Yaparken Köpeğin Saldırısına Uğrayan Kedi, Sezaryanla 4 Yavru Dünyaya Getirdi
Bursa’nın İnegöl ilçesinde, doğum yaptığı esnada bir köpeğin saldırısına uğrayan gebe kediye Belediye Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi sahip çıktı. Barınakta tedavi altına alınarak sezaryenle doğum yaptırılan kedi 4 yavru dünyaya getirdi.
İnegöl’e bağlı Kurşunlu Mahallesi’nde bir evin bahçesinde doğum yapan kedi, bir köpeğin saldırısına uğradı. Sırt, karın bölgesi ve ön ayak bölgesinden yaralanan kedi, vatandaşlar tarafından Sahipsiz Hayvanlar Bakım ve Tedavi Merkezi’ne getirildi. Yaralı halde bir yavrusunu normal olarak doğuran kedi hemen ameliyata alındı. Gebe kedi, Veteriner Hekim Musa Subaşı tarafından yapılan sezaryenle 3 yavru daha dünyaya getirdi. Subaşı, anne kedinin ve yavrularının sağlık durumunun iyi olduğunu bildirdi.
Vatandaşlara yavru kedi ve köpekler konusunda ikazda bulunan Subaşı, “Vatandaşlarımız yazla birlikte gördükleri yavru kedi ve köpekleri annesiz oldukları sanarak barınağımıza bırakmaya başladı. Vatandaşlar yavruların annesiz olduğunu söylüyorlar. Bu yanlış. Genelde anne kedi ve köpekler beslenmeye çıktıklarında yavrularını yalnız bıraktığı için vatandaşlar bunları sahipsiz zannederek, bulundukları ortamdan alıp barınağımıza getiriyor. Vatandaşlardan ricamız, yavruları bulundukları ortamdan almasınlar” şeklinde konuştu.
250 HAYVAN AMELİYAT EDİLDİ
Bu yıl 4 aylık sürede 250 ameliyat yaptıklarını belirten Musa, “Barınağımıza vatandaşlar tarafından getirilen veya bizim ekiplerimiz tarafından sokaktan alınan hayvanlar ön muayeneden geçirilir. Sağlıklılarsa kısırlaştırmaları ve aşıları, özellikle parazit aşıları yapıldıktan sonra belli bir süre barınağımızda misafir edilir. 10-15 günlük nekahet dönemi geçtikten sonra yine alındıkları bölgeye veya daha periferi noktalara bırakılmaya çalışılır. Sokaklarda görülen küpeli hayvanlar kısırlaştırılmış ve aşı uygulamaları yapılmış temiz hayvanlardır” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.