Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğubayazıt’ta sel

Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde uzun süre yağan yağmur sele neden olurken, çok sayıda ev hasar gördü, hayvanlar telef oldu.Doğubayazıt ilçesinde 3 günden bu yana ilçe merkezinde ve köylerde devam eden yağış, bir anda etkisini arttırınca...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ağrı’nın Doğubayazıt ilçesinde uzun süre yağan yağmur sele neden olurken, çok sayıda ev hasar gördü, hayvanlar telef oldu.
Doğubayazıt ilçesinde 3 günden bu yana ilçe merkezinde ve köylerde devam eden yağış, bir anda etkisini arttırınca sele dönüştü. Meydana gelen sel nedeniyle insanlar evlerinin çatılarında mahsur kalırken, çok sayıda ev de kullanamaz hale geldi. İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Suluçem, Karaşeyh ve Tutak köyleri başta olmak üzere çok sayıda köy, meydana gelen selden dolayı zarar gördü. İlçe merkezinde belirli aralıklarla yağan yağmur, köylerde sele dönüştü. Meydana gelen selden dolayı Karaşeyh köyünde çok sayıda küçükbaş hayvan telef olurken, Tutak ve Suluçem köylerinde de selden dolayı evler yıkıldı, araziler zarar gördü ve insanlar çatılarda mahsur kaldı. Evlerin su ve çamur içinde kaldığı köylerde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Sabah saatlerinde köylere giden iş makineleri çalışmaya başladı. Suluçem köyü muhtarı İlhan Özmen, ”Köyümüze 3 günden bu yana devam eden yağışlar nedeniyle çok büyük maddi hasar oluştu. Su kanallarımız, ekili arazilerimiz ve çok sayıda evimiz zarar gördü. Köy halkı çok mağdur iş makineleri köye geldi çalışıyor” dedi.
Karaşeyh köyü muhtarı Hasan Akkaya ise çok sayıda küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu belirterek, ”Çok sayıda hayvanımız köyün uzağında telef olmuş. Hayvanlarımıza da halen ulaşamadık. Zaten köyün içinde de arazilerimiz zarar görmüş, evlerimizin içleri su ile doldu. Zararımız büyük” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.