Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu ve Güneydoğu’dan teröre tepki

Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, İstanbul’daki terör saldırılarını kınadı. Vatandaşlar, terör örgütlerine lanet yağdırdı.Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, Beşiktaş’ta dün akşam saatlerinde 30’u polis, 38 kişinin şehit olmasına,...

Haber Giriş Tarihi: 11.12.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 11.12.2016 13:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, İstanbul’daki terör saldırılarını kınadı. Vatandaşlar, terör örgütlerine lanet yağdırdı.
Doğu ve Güneydoğulu vatandaşlar, Beşiktaş’ta dün akşam saatlerinde 30’u polis, 38 kişinin şehit olmasına, çok sayıda kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı terör saldırılarını kınadı.

“Kimse Türkiye’yi yıldıramaz”
Diyarbakırlı Mihdat Kavmaz, İstanbul’da yapılan saldırıyı kınadıklarını ve lanetlediklerini belirterek, “Kimse Türkiye’yi yıldıramaz. Bizler var olduğumuz sürece bitmeyeceğiz. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz” dedi.
Adını vermek istemeyen bir otobüs şoförü ise bu saldırıların üzerine gidilmesini isteyerek, “Bu memlekete barış ve huzur gelsin. Bütün terör patlamalarını lanetliyoruz. Kürt’ü, Türk’ü ve Laz’ı fark etmiyor. Şırnaklı da, Trabzonlu da aynıdır. Hepimiz kardeşiz. Patlamalar olmasın artık. Kim yapıyorsa ve sebep oluyorsa Allah hakkımızı bırakmasın. Başka diyecek bir şey yok. Terörü lanetliyoruz” diye konuştu.

“Kargaşa oluşturulmaya çalışılıyor”
Elazığlı Mehmet Aytimur, devletin ve milletin yanında olduklarını belirterek, “Yapılan saldırıları kınıyoruz. Allah huzurumuzu bozmasın ve halkımıza yardım etsin” ifadelerinde bulundu.
Ertem Zengin, saldırıyı kınadıklarını ifade ederek, “Bu gibi olayları yapanları Allah kahretsin. Allah Türkiye Cumhuriyeti’nin yardımcısı olsun. Müslüman alemine düşman olanları Allah kahretsin” diye konuştu.
Türkiye ne zaman bir ilerleme kat etse bir kargaşa oluşturulmaya çalışıldığını anlatan Caner Kondu da, “Olan millete ve polislerimize oluyor. Terörü lanetliyoruz” dedi.

“15 Temmuz ruhuyla terörün üstesinden gelinir”
Siirtli Adnan Yıldız, 15 Temmuz birlik ve beraberliği korunarak, terörün üstesinden gelinebileceğine dikkat çekerek, şunları kaydetti:
"Saldırı bizleri derinden üzmüştür. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Buradan tüm Türkiye’ye sesleniyorum, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerekir. Terörü ancak bu şekilde yenebiliriz, terörün üstesinden ancak öyle gelebiliriz. Hükümetimizle, devletimizle, milletimizle 15 Temmuz’da olduğu gibi birebir beraberlik içinde olmamız gerekir. Avrupa Birliği olsun dış devletler olsun terörü besliyorlar, ülkemizin üzerine salıyorlar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum."
Bu saldırının son olması temennisinde bulunduğunu dile getiren Zeki Eren, terör örgütlerini kınadığını kaydetti.

“Et ve tırnağız, birbirimizden kopamayız”
Mardinli Şehmus Kanat, terörün dininin ve ırkının olmadığını vurgulayarak, şu ifadelerde bulundu:
“Türkiye olarak, millet olarak, bölge halkı olarak çok üzgünüz. Terör nereden gelirse gelsin kınıyoruz ve lanetliyoruz. Türkiye güzel bir ülkedir. Dış mihraklar ülkemizin huzurunun ve ekonomisinin düzgün olmasını istemiyorlar. Türk’üyle, Kürt’üyle ve Laz’ıyla bir bütünüz, et ve tırnağız, birbirimizden kopamayız. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”
Saldırının bütün Türkiye’ye yönelik olduğunu anlatan Murat Kırmızıoğlu ise, “Öncelikle büyük Türk milletinin başı sağ olsun. Bu yapılan haince, kalleşçe saldırılarda biz milletçe birbirimize daha çok kenetleneceğiz. Şöyle söylemek istiyorum, kan kusturacağız. Cansa can kansa kan biz hepsine hazırız. Güvenlik güçleri, PKK’nın, terör örgütlerinin üzerine iyi gidiyor. Allah bunun devamını getirsin. Hükümetimiz dik duruş sergiliyor, bunun devamı olması gerekiyor. Asla bu tür saldırılarda geri çekilme olmayacak, olmasın. Şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

“Kimsenin gücü Türkiye’yi bölmeye yetmez”
Bingöllü Yunus Sayın, dün yaşanan olaydan dolayı içlerinin kan ağladığını belirterek, “Ölen şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar diliyorum. Allah bu olayları yapanları kahretsin. Biz Bingöllüler her zaman devletimize bağlı birer insan olduk. Terör kimden gelirse gelsin Rabbim onları perişan etsin” dedi.
Saldırıları kınayan Sait Alsaç ise, “Bizden ne istiyorlar anlam veremedim. İster DEAŞ olsun, PKK olsun, kim olursa olsun Allah hepsinin belasını versin” diye konuştu.
Barış ve huzurdan yana olduklarını belirten Sadullah Başçık da, “Bingöl halkı olarak teröre karşıyız ve terörü lanetliyoruz. 38 şehidimiz var. Onlara rahmet diliyoruz. Ailelerine sabır diliyorum. Teröre destek verenleri de lanetliyoruz. Biz huzur istiyoruz, barış istiyoruz. Bu işin sonu nereye gidecek. Kimsenin gücü Türkiye’yi bölmeye yetmez” ifadelerinde bulundu.

“Birlik ve bütünlüğü bozamayacaklar”
Batmanlı Muhammed Akkağıt, yapılan saldırıyı şiddet ve nefretle kınadığını anlatarak, şunları kaydetti:
“Ülkemizin birlik ve bütünlüğünü bozamayacaktır. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. Saldırıda yaşamını yitiren vatandaşlarımızın ailesine başsağlığı diliyorum.”
Mehmet Bozkurt ise, şöyle konuştu:
“Mevlit Kandili arifesinde yaşanan bu acı verici olayı bölge halkı olarak en iyi şekilde anlayanlardanız. Yaşanan bu acılı olayı en şiddetli şekilde kınıyoruz. Şehit ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tek temennimiz bölge halkı olarak bu acı olayların biran önce son bulmasını istiyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.