Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti’nden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi niyet mektubu

Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi niyet mektubu gönderip, yeni hükümet üyelerini açıkladı.Geçtiğimiz aylarda yeni hükümetini kuran Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, hükümet adına Cumhurbaşkanı...

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2016 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2016 16:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iyi niyet mektubu gönderip, yeni hükümet üyelerini açıkladı.
Geçtiğimiz aylarda yeni hükümetini kuran Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti, hükümet adına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderilen iyi niyet mektubu ile yeni hükümet üyelerini açıkladı. Konuyla ilgili açıklama yapan hükümetin Rizeli Eğitim ve Strateji Bakanı Şener Mengene, Doğu Türkistan adına verilen bağımsızlık mücadelesinde Türkiye’nin desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi. Mengene, hükümetlerinin Türkiye’den talepleri bulunduğunu belirterek, “Doğu Türkistan Sürgün Hükümeti olarak BM’ye gözlemci devlet olarak kabul edilmek için başvuruda bulunduk. Aynen Filistin örneğinde olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti’nin de BM ve diğer uluslararası kuruluşlara yaptığımız başvurularda bizleri desteklemelerini istiyoruz. Türkiye’nin Doğu Türkistan’ı resmi olarak tanımasını istiyoruz. ABD’de bulunan hükümet başkanımız ve üyelerinin Türkiye’ye getirilmelerini istiyoruz. Türkiye’den diplomatik görüşmelerimizi sürdürebilmek için bizlere diplomatik pasaport verilmesini istiyoruz. Ayrıca Çin tehdidi altında bulunduğumuz için koruma ve ekonomik destek talep ediyoruz" dedi.
"Doğu Türkistan yanlış anlatılıyor"
Mengene, Doğu Türkistan ve verilen mücadelenin Çin tarafından dünyaya yanlış anlatıldığını belirterek, “Doğu Türkistan, Türkler’in Anayurdu’dur. 67 yıldır Çin işgali altındadır. Doğu Türkistan’ın nüfusu belirtilenin aksine 45 milyon civarındadır. Yüzölçümü ise 1 milyon 828 bin 418 kilometrekaredir. Bugün Çin’de halen 1 milyona yakın soydaşımız hapishanelerde ağır işkenceler altındadır. Halkı ise baskı ve işkence altındadır. Sincan kelimesi Çince bir kelime olup işgal edilen yer anlamına gelmektedir. Sincan kelimesi Çinliler tarafından Doğu Türkistan toprakları için kullanılır ve Türkler tarafından asla kabul edilmez. Çin dünya üzerinde uyguladığı yanıltıcı enformasyon ile Doğu Türkistan’da yaşanan zulmün dünya tarafından öğrenilmesini engellemektedir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.