Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

"Doğu Karadeniz Turizmi darbe girişiminden etkilenmedi"

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (türsab) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, Bölgedeki Turizm Çikişinin Eylül Sonuna Kadar Devam Edeceğini Belirterek, İran’daki Yasağın Kalkmasının Ardından Rezervasyonların Başladığını Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 16.08.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 16.08.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
"Doğu Karadeniz Turizmi darbe girişiminden etkilenmedi"
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, 15 Temmuz darbe teşebbüsünün bölge turizmini çok fazla etkilemediğini belirterek İran’ın 15 Temmuz sonrası Türkiye’ye tur satış konusunda seyahat acentelerine konulan yasağın kaldırması ile birlikte bölgedeki turistik tesislerde rezervasyonların başladığını söyledi.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan TÜRSAB Doğu Karadeniz Yürütme Kurulu Başkanı Suat Gürkök, son dönemde yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen sektör temsilcileri olarak asla yılmadıklarını, morallerini bozmadıklarını belirtti. Gürkök, krizlere alışık olduklarını vurgulayarak, “Neticede bir toparlanma var, çalışmalarımızı yaptık. Ülkenin dışındaki bu negatif algıya karşı toplantılar yapıyoruz. Türkiye’nin güvenilir olduğunu herhangi bir sıkıntı olmadığına dair sosyal medyada yazılar paylaşıyoruz. Önlemimizi aldık. 20 gündür İstanbul ve Akdeniz’e göre şuanda iyiyiz. Otellerimizin yüzde 80 dolu olduğunu görüyoruz. Trabzon’a ve bölgeye direk uçuşlarla günde 600-700 turist geliyor. Bu çıkışın Eylül’ün sonuna kadar devam edeceğini düşünüyoruz” dedi.
Darbe girişimiyle Doğu Karadeniz’in turizm konusunda etkilenmediğini söyleyen Gürkök, “Tabi ki de zarar oldu ama darbe girişiminden biz diğer bölgeler gibi etkilenmedik. Bundan sonra herhangi bir şey olmazsa çıkışımızı devam ettireceğiz. Körfez ülkeleri ve Arap dünyasından sonra ikinci turizm pazarımız ise İran. İran ile ilgili de güzel gelişmeler oluyor. İran, 15 Temmuz sonrası ülkesinde Türkiye’ye tur satış konusunda seyahat acentelerine bir yasak koymuştu. İran Dışişleri Bakanlığı konulan yasağın kaldırıldığını açıkladı ve bu açıklamanın ardından bölgedeki turistik tesislerde rezervasyonlar da başladı. Ağustos sonunda ve Kurban Bayramında ciddi bir hareketlilik bekliyoruz. İran ile tek ulaşım sıkıntımız var. Karayolu ile gelmek zorunda kalıyorlar. Bu sezondan çok büyük bir beklentimiz vardı. Bu kadar sıkıntı geçmesine rağmen Allah’a şükür fena değiliz. Ama istediğimiz, hedeflediğimiz noktada değiliz” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.