Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğu Akdeniz’de ’mavi balina’ tatbikatı

Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz’de NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetlerinin katılımıyla 19-28 Kasım tarihleri arasında icra edilecek olan Mavi Balina 2016 tatbikatı Aksaz Deniz...

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Deniz Kuvvetlerinin ev sahipliğinde, Doğu Akdeniz’de NATO, Amerika Birleşik Devletleri, Bulgaristan, Pakistan ve Romanya Deniz Kuvvetlerinin katılımıyla 19-28 Kasım tarihleri arasında icra edilecek olan Mavi Balina 2016 tatbikatı Aksaz Deniz Üs Komutanlığında başladı.
Tatbikat kapsamında bu sabah Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele’nin de katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Yapılan açıklamada, tatbikata katılan birlik ve komutanların gerçek harekat ve görevlere hazırlıklarını desteklemek maksadıyla koordineli denizaltı savunma harbi, denizaltı ve deniz hava harekatı eğitimlerine imkan tanınacağı ifade edildi.
Tatbikat kapsamında, Türk Deniz Kuvvetlerine ait 5 fırkayetn, 5 denizaltı, 2 hücumbot, 1 korvet, 1 lojistik destek gemisi, 2 deniz karakol uçağı, 6 helikopter, 1 deniz altı cevapsız yayım istasyonu, Türk hava kuvvetlerinden 2 F-16, NATO Daimi deniz görev grubuna bağlı 1 fırkateyn ve bir lojistik destek gemisi, Bulgaristan ve Pakistan’dan birer fırkateyn, Romanya’dan bir korvet, ABD’den bir muhrip ve bir deniz karakol uçağı ile NATO Deniz Komutanlığından bir suratli analiz timi görev yapacak.
Toplantıda konuşan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, “Türk deniz kuvvetleri tarafından iki yılda bir davet tatbikatı olarak öncelikli amacı mayın kadar önemli olan deniz altı savunma harbi ve deniz altı harbi ağırlıklı olarak icra edildiğini söyledi. Kösele, "25 Kasım’da başlayacak Nusret Davet tatbikatında ise mayın konusu ele alınacaktır. Bu tatbikatla dost ve müttefik ülke deniz kuvvetleri ile olan yakın iş birliği ve birlikte çalışabilirliğinin arttırılması konusundan da ayrıca önem arz etmektedir. Tatbikat kapsamında yarın itibariyle denizde faaliyetler gerçekleştirilecek olup Çarşamba günü basın mensupları tatbikata iştirak edeceklerdir" diye konuştu.
Pakistanlı general tatbikatta rütbe aldı
Pakistan Deniz Kuvvetleri Güney Deniz Saha Komutanı Tümamiral Wasseem Akram, tatbikat için geldiği Türkiye’de görev esnasında Koramiralliğe terfi etti. Koramiral il olarak Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele tebrik etti. Kösele, Türkiye’de daha önce bir yıl görev yapan ve Türkçe bilen meslektaşına, "Bir daha ki tatbikatta yine rütbe alacak" diyerek şaka yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.