Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğrudan Satış Sektörü Büyümeye Devam Edecek

Cem Geyik, Doğrudan Satış Sektörünün Türkiye'de Büyüyeceğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2016 12:41
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2016 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğrudan Satış Sektörü Büyümeye Devam Edecek
Avrupa tarafından ekonomisi eleştirien Türkiye’de, doğrudan satış sektörü yaklaşık yüzde 7 oranında büyüdü.
Doğrudan satış sektörü, tüm dünyada büyümesini sürdürüyor. Türkiye’de, sektördeki son üç yıl büyüme rakamı ortalama yüzde 6,6 olarak seyretti. İlerleyen süreçte doğrudan satış sektörünün bu rakamın üstüne çıkması bekleniyor. Dünya çapında 150 ülkede 10 milyondan fazla temsilcisi ile faaliyet gösteren doğrudan satış firması Qnet Türkiye’nin Genel Müdürü Cem Geyik, sektörün gelişimini ve 2017 yılı hedeflerini değerlendirdi.
Doğrudan satış sektörü, dünyada büyümeye ve çok daha fazla insana ek gelir ve iş imkanı oluşturmaya devam ediyor. QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, dünyada gıda ve doğrudan satış sektörünün sürekli büyüdüğüne dikkat çekerek; “Verilere göre 2015 yılı tüm dünya ve Türkiye için sektör adına iyi geçtiğini görüyoruz. Doğrudan satış sektörü dünya üzerinde yaklaşık 183 milyar dolarlık ciro hacmine ulaştı ve yüzde 7.7’lik bir büyüme yakaladı. Türkiye üzerinden bakacak olursak yaklaşık 762 milyon dolarlık bir ciroya ulaşıldı. Türkiye dünya ortalamasının biraz üzerinde yüzde 8’lik bir büyüme gerçekleştirdi. 2016 yılı için bu rakamın aynı şekilde kalacağı ya da artacağı şekilde bir yıl olarak kapanacağını bekliyoruz.2016 yılında doğrudan satış insanların birbirine önerdiği, tavsiye ettiği bir sektör haline geldi, 2017 yılında da bu devam edecek” dedi.
Tüketici doğrudan satışı ekonomik olduğu için tercih ediyor
QNET Türkiye Genel Müdürü Cem Geyik, doğrudan satış sektörünün bu kadar popüler olmasının sebebini ise; ekonomik olmasına bağladı. Cem Geyik, “Herhangi bir aracıya sahip olmadan direkt olarak üreticiden tüketiciye ulaşan bir satış ağı sunuyoruz. Doğrudan satışın bu en büyük özelliği sayesinde nihai tüketici ürünlere direkt olarak ulaştığı için çok daha ekonomik bir fiyata sahip oluyor. İnsanlar en çok bu nedenle doğrudan satışı tercih ediyorlar” dedi.
Yasal düzenlemeyle 2017 yılı daha verimli geçecek
Cem Geyik 2017 yılı için ümitli olduklarını belirtip, “Artık yasal bir düzenleme var. Bu çok sevindirici bir uygulama. Devletimiz bu konuda çok ciddi destek oluyor ve yönlendiriyor. Doğrudan satış konusunda artık doğru ve yanlışlar çok daha net ayırt edilebilir hale geldi. Bizim için önemli olan sektöre yön veren firmalar arasında olabilmek, yeni yasal düzenlemelerle 2017 yılı bu yıla oranla daha verimli geçecek” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.