Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doğal Boyadan Fırça Darbelerine

Büyükşehir Belediyesi Samsun Kent Müzesi ve Meksika Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği işbirliği ile hazırlanan ve Meksikalı ünlü sanatçı Maddalena Forcella tarafından yapılan “Doğal Boyadan Fırça Darbelerine” isimli serginin açılışı...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 16:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doğal Boyadan Fırça Darbelerine
Büyükşehir Belediyesi Samsun Kent Müzesi ve Meksika Büyükelçiliği Kültür Ataşeliği işbirliği ile hazırlanan ve Meksikalı ünlü sanatçı Maddalena Forcella tarafından yapılan “Doğal Boyadan Fırça Darbelerine” isimli serginin açılışı yapıldı.
Samsun Kent Müzesi’nde yapılan serginin açılışına Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, Meksika Kültür Ataşesi Jose Cardenas, İl Kültür Müdürü Yüksel Ünal ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış öncesi konuşan Meksika Büyükelçisi Martha Barcena Coqui, “Meksikalı bir tekstil tasarımcısı olan Maddaleno Forcella eserlerinde doğal boyalar tercih etmesiyle tanınıyor. Kendisi özellikle tüm Meksika’da yerel dokumacı ve sanatkarlarla çalışma geçmişi olan bir sanatçıdır. Doğal boyadan fırça darbelerine, doğal elementlerden geleneksel boya elde etme tekniklerini kullanarak modern Meksika tasarım ve sanatındaki mevcut akımları görmemizi sağlıyor. bu gelenek ve modernliğin kombinasyon örneği sadece Meksika’da değil aynı zamanda Türkiye’de de karşımıza çıkıyor. Türkiye ve Meksika birçok konuda benzer olan ülkeler, engin tarihimiz, engin kültürel mirasımız ve toplumlarımız var” dedi.
Meksika’dan bir şehir ile Samsun’un kardeş şehir ilişki kurmasını çok istediğini belirten Coqui, “Samsun Kent Müzesi ile birlikte gerçekleştirdiğimiz bu sergi Meksika Büyükelçiliğinin kültürel programın içersinde yer almaktadır. Bu programın bir amacı da sanatımız, kültürümüz ve inancımız gibi Meksika’yı oluşturan unsurların tanıtımını yapmaktır. Bununla birlikte Türkiye ile bir diyalog tesis ederek ülkelerimizi, halklarımızı ve geleneklerimizi karşılıklı olarak tanıtmaktır. İleride Samsun ile Meksika’dan bir şehir ile kardeş şehir olmamızı umuyorum” diye konuştu.
Kardeş şehirler ilişkilerinin her iki ülkenin hükümetlerinin birbirine yakınlaştırdığını belirten Samsun Vali Yardımcısı Recep Yüksel, “Samsun, hem günümüzde hem gelecekte okyanusun diğer kıyısından, devletimizin, hükümetimizin özellikle yakınlaştırmaya çalıştığı ticari, kültürel, sosyal ve barış ilişkilerimizi arttırmaya çalıştığı ülke ve devletlerle işbirliği yapmaya devam ediyor, hazır ve bunu çoğaltarak sürdürecek” şeklinde konuştu.
SAMSUN KARDEŞ ŞEHRE HAZIR
Meksika’nın bir şehri ile kardeş şehir ilişkisi içersine girmeye hazır olduklarını ifade eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, “Biz dünyanın çeşitli ülkelerindeki çeşitli şehirleriyle kardeşiz. Kardeş sayımız 14’ü bulmuş. Meksika’nın bir şehri ile de Samsun kardeş olmak bizi de memnun eder. Böylesine bir iletişime geçmek için yapılması gerekenler hakkında biz hazırız. Gereğini yapabilirsiniz” ifadelerini kullandı.
ABD’nin Arkansas eyaletinin başkenti ve kardeş şehir olan Little Rock’un eski belediye başkanının 19 Mayıs törenlerini izlemek için Samsun’da geleceğini belirten Başkan Yılmaz şöyle konuştu: “Biz bundan 10 sene önce ABD’nin Arkansas eyaletinin başkenti Little Rock ile kardeş şehir olmuştuk. Little Rock şehrinin önceki belediye başkanı yani kardeş şehir imzasını attığımız belediye başkanı beni arayarak 19 Mayıs’ta Samsun’da olmak istediklerini söylediler. Biz de onlara davet mektubu gönderdik. Little Rock şehrinin önceki Belediye Başkanı Patrick Henry Hays yarın Samsun’a geliyor.”
Konuşmaların ardından serginin açılışı gerçekleşti. Eserlerinde doğal boyalar tercih etmesiyle tanınan Meksikalı bir tekstil tasarımcısı olan Maddaleno Forcella’nın sergisi 2 ay süre ile ziyarete açık kalacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.