Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doç. Özcan: “Arap Baharı Halkın Taleplerini Karşılamadı”

Bursa’nın Gemlik Belediyesi’nin Birlik Vakfı Gemlik Temsilciliği ile birlikte tertiplediği konferansta “Son Gelişmeler Işığında Ortadoğu” tartışıldı.Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde yapılan konferansta konuşan Doç. Dr. Mesut Özcan,...

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 15:28
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 15:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doç. Özcan: “Arap Baharı Halkın Taleplerini Karşılamadı”
Bursa’nın Gemlik Belediyesi’nin Birlik Vakfı Gemlik Temsilciliği ile birlikte tertiplediği konferansta “Son Gelişmeler Işığında Ortadoğu” tartışıldı.
Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi’nde yapılan konferansta konuşan Doç. Dr. Mesut Özcan, 5 yıl önce başlayan ve Arap baharı olarak bilinen Müslüman ülkelerdeki ayaklanmaların perde arkasını anlattı. Halkın yönetime katılma talebi, yolsuzluk ve işsizliklere karşı olan isyanının yanı sıra 30-40 yıl süren diktatörlüklere başkaldırısının da bunda etkili olduğunun altını çizen Özcan, 5 yılda gelinen noktada sadece Tunus’ta demokratik kısmi başarının yakalandığını bildirdi. Tunus’taki ayaklanmaların kısa sürede bittiğini ve kansız olduğunu hatırlatan Doç. Dr. Mesut Özcan, Libya, Mısır ve Yemen’de bu sürecin daha kanlı ve uzun olduğuna dikkat çekti.
Ayaklanmaların sonuncusu Suriye’deki savaş ve kaosun halen sürdüğünü kaydeden Özcan, “Güçlü ülkelerin çıkarları için devreye girmesi yüzünden kanlı süreç devam etmekte. 5 yıl sonunda gelinin nokta pek de iç açıcı değil. Arap baharının 5 yıllık sürecinin sonunda halkın talepleri karşılanamadı” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.