Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Doç. Dr. Poyrazoğlu: "Çukurova Bölgesinde Öğle Tatili 3 Saat Olmalı"

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Çukurova Bölgesinde Son Günlerde Aşırı Sıcaklardan Dolayı Yaşanabilecek Sağlık Sorunları Nedeniyle Özellikle Dışarıda Çalişanlarin Öğle Tatilinin Haziran-ağustos Ayları Arası 3 Saat Olması Gerektiğini Söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2016 09:08
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2016 09:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Doç. Dr. Poyrazoğlu: "Çukurova Bölgesinde Öğle Tatili 3 Saat Olmalı"
Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı ve Çocuk Kalp Damar Cerrahisi Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, Çukurova bölgesinde son günlerde aşırı sıcaklardan dolayı yaşanabilecek sağlık sorunları nedeniyle özellikle dışarıda çalışanların öğle tatilinin Haziran-Ağustos ayları arası 3 saat olması gerektiğini söyledi.
Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu yaptığı açıklamada, son günlerde gerek Adana gerekse Çukurova bölgesinde hava sıcaklığının mevsim normallerinin çok üzerinde seyrettiğini, bu durumun da insanın vücut ısısını yükselterek aşırı sıvı kaybı yaşattığına dikkati çekti. Poyrazoğlu, yaşanabilecek sağlık sorunları nedeniyle özellikle dışarıda çalışanların öğle tatilinin haziran- ağustos ayları arası 3 saat olması gerektiğini belirtti.
Aşırı sıcaklardan dolayı kişide oluşan sıvı kaybının sonrasında baş ağrısı, baş dönmesi, görme bozukluğu, bilinç kaybı, tansiyon düşmesi, bitkinlik, çarpıntı, halsizlik gibi çok geniş bulguların ortaya çıkabileceğinin altını çizen Poyrazoğlu, kalp sağlığı açısından güneşe ve sıcağa maruz kalmayı çocuk ve erişkin olarak iki şekilde değerlendirebileceklerini, çocuklarda kalbin hızının sıvı kaybına bağlı olarak artabileceğini, zaten kalp fonksiyonu yetersiz olan hastanın daha da kötüleşebileceğini ya da bulguların daha çabuk ortaya çıkabileceğini dile getirdi.
Erişkinlerde de bu durumun aynı şekilde seyredebileceğini vurgulayan Doç. Dr. Poyrazoğlu, kalp koroner damarlarda darlık varsa sıcağa maruz kalmayla kalp krizi riskinin normalden daha fazla meydana gelme olasılığının bulunduğunu, sıcağın kalp krizini direk tetikleyebileceğini, kalp kapak hastalığı varsa nefes darlığı, bayılma ve yine kalp krizi gibi bir takım olumsuz vakaların ortaya çıkmasının çabuklaşabileceğini ifade etti.
Yapılması gereken en önemli şeyin korunmak olduğunu belirten Doç. Dr. Hakan Poyrazoğlu, özellikle Adana ve Çukurova bölgesinde 10.30-16.00 arası dışarıya çıkılmasının riskli gruplar için sakıncalı olduğunu, dışarıya çıkacakların ise koruyucu önlemlerini alması gerektiğini dile getirerek, yaşlılar ve çocukların tabiatları gereği hassas bünyeye sahip olduklarını, bu kişilerde birde kalp hastalığı varsa kesinlikle belirtilen saatlerde sıcaktan korunmaları gerektiğini aksi halde düşünülenden daha fazla olumsuz sonuçla karşılaşılabileceğini sözlerine ekledi.
Aşırı sıcaklardan ötürü kalp krizi, ani beyin ve hipertansiyon rahatsızlarının en fazla korkulan hastalık gruplarının başında geldiğini söyleyen Poyrazoğlu, "Aşırı sıcaklarda bol bol sıvı alınmalı, daha az kalorili yemekler yenmeli, meyve sebze daha sık tüketilmeli, özellikle tehlikeli saatlerde fiziksek aktivitelerden uzak durulmalı ve hava durumu yakından takip edilmeli, planlar ona göre yapılmalı, hatta dışarıda çalışanlar için öğle tatili arası 3 saate çıkarılmalı" açıklamasında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.