Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlılar terör saldırılarına tepki gösterdi

Diyarbakırlılar, Sur ile Kızıltepe ilçelerinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün 20 dakika arayla iki patlama meydana gelmiş,...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlılar, Sur ile Kızıltepe ilçelerinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılara tepki gösterdi.
Mardin’in Kızıltepe ilçesi ile Diyarbakır’ın Sur ilçesinde önceki gün 20 dakika arayla iki patlama meydana gelmiş, olaylarda aynı aileden 5 kişi olmak üzere 7 sivil hayatını kaybetmiş, 1 polis de şehit olmuştu. Olaylarda aralarında polislerin de bulunduğu 33 kişi yaralanmıştı. Diyarbakırlı vatandaşlar, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen bu saldırıları kınadı.
"Hepimizin teröre karşı cesur olmamız lazım"
Surlu esnaf Şahabettin Er, örgütün dışarıdan talimat aldığını düşündüklerini belirterek, “Bunlar sınırlı kalmayacak diye tahmin ediyorum. Başka yerlere de sirayet edecek gibi gözüküyor. PKK’nın en büyük istihbarat kaynağı Paralel Devlet Yapılanmasıydı. Paralelin nedeyse tasfiye edilmesinin ardından bu defa batılı devletler bu işin içine girdiler. Gerek istihbarat, gerek lojistik destek olsun yardım edeceklerdir. Çünkü Müslüman’ın Müslüman’dan başka dostu yoktur. Bunlar da her halükarda İslam düşmanıdırlar. Onlara oy verdiğimiz, onları desteklediğimiz müddetçe mutlaka bu bombalar her halükarda içimizde patlayacak. Bu bombalar çocukların psikolojisini de bozuyor. Onun dışında evlerine çekilenler olacaktır. Kendi işlerini bırakıp başka yere gidenler olacaktır. Memleketini değiştiren, köylere gidenler olacaktır. Herkesin elini taşın altına koyması lazım. Biraz cesaretli olması çevremizde dönen dolapları görmemiz lazım. Uyanık olmamız lazım” dedi.
"Maddi manevi çöktük"
Yakup Morgani ise, Sur ilçesindeki saldırıda çocukların da hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Onlar bebekti. Şehir merkezlerine sokulan bombalar çok ciddi tahribatlar yaşatıyor. Maddi ve manevi olarak çökmüş durumdayız. İş adamları memleketi terk ediyor. Bundan dolayı işsizlik oranı da çok fazla yaşanıyor” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.