Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlılar demokrasi nöbetinin 11. gününde de meydanları doldurdu

Diyarbakırlı vatandaşlar, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 11. gününde de alanları doldurdu. Alanda Türk bayraklarının yanı sıra Filistin ve tevhit bayrakları da açıldı.Türkiye’de 15 temmuz akşamı, TSK...

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2016 23:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2016 23:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı vatandaşlar, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen demokrasi nöbetinin 11. gününde de alanları doldurdu. Alanda Türk bayraklarının yanı sıra Filistin ve tevhit bayrakları da açıldı.
Türkiye’de 15 temmuz akşamı, TSK içine sızmış bir grup askerin darbe girişiminde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programına cep telefonu üzerinden katılarak halkı alanlara davet etmiş ve vatandaşların demokrasi nöbeti tutmasını istemişti.
İlk günden bu yana çağrıya cevap veren Diyarbakır halkı, darbe girişiminin 11. gününde Park Orman’a akın ederek meydanı hınca hınç doldurdu. Diyarbakırlılar ellerinde Türk, Filistin ve tevhit bayrakları ile meydanlara koşarak demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.
‘’Allah Erdoğan’ı başımızdan eksik etmesin’’
Demokrasi nöbetine katılan Diyarbakırlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine alanlara çıktıklarını, ancak onun çağrısı ile evlerine döneceklerini söyledi. Darbe girişiminde bulunan şahısların asla affedilmemesi gerektiğini hepsinin müebbet hapse çarptırılmasını isteyen vatandaşlar, FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in ise idam edilmesini istedi.
Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunduğu etkinlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan lehine sloganlar atıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.