Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakırlı Şehit Gözyaşları İçerisinde Defnedildi

Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir, memleketi Diyarbakır’da düzenlenen törenle, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.Teröristlerin saldırısı...

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2016 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2016 14:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Mardin’in Nusaybin ilçesinde teröristlerin silahlı saldırısı sonucu şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir, memleketi Diyarbakır’da düzenlenen törenle, Kürtçe ağıtlarla son yolculuğuna uğurlandı.
Teröristlerin saldırısı sonucu Nusaybin ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş İbrahim Akdemir, Mardin’deki askeri törenin ardından Diyarbakır’ın Bismil ilçesine gönderilmek üzere helikopterle ilçe jandarma komutanlığına getirildi. Şehidin naaşı burada yakınları ve protokol tarafından karşılandı. Eşi Seval, asker selamı verirken annesi Naciye ve babası Mehmet Akdemir ise zorlukla ayakta durdu. Şehidin naaşı ambulansa konularak Türkmenhacı Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Şehidin naaşı baba evine getirilirken kızı Sevcan (15) sinir krizi geçirirken, 2 yaşındaki oğlu Hüseyin ise habersiz bir şekilde olanları izledi. Yakınlarının baygınlık geçirdiği törende 112 sağlık ekipleri sık sık müdahale ederek yakınlarını sakinleştirdi.
Şehit Akdemir için cemevinde düzenlenen törene, Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hasan Ceyhun Keleş, Bismil Kaymakamı Tuncay Güle, Diyarbakır Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, şehit yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan cenaze namazının ardından şehidin naaşı toprağa verildi.
Öte yandan, törenin yapıldığı cemevi ile şehidin babasına ait ev ile mahalleye çok sayıda Türk bayrağı asıldı. Şehit Akdemir’in Kızıltepe’de görev yaptığı ve geçici olarak Nusaybin’de görevlendirildiği de öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.