Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’ın Fethi Kutlanacak

Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi (AGD), Diyarbakır’ın Fethi’nin 1377. yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğin 15 Mayıs Pazar günü...

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2016 19:37
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2016 19:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Anadolu Gençlik Derneği Diyarbakır Şubesi (AGD), Diyarbakır’ın Fethi’nin 1377. yıldönümü dolayısıyla etkinlik düzenleyecek.
AGD Diyarbakır Şube Başkanı Abdurrahman Ergin yaptığı yazılı açıklamada, etkinliğin 15 Mayıs Pazar günü Ziya Gökalp kapalı Spor Salonunda yapılacağını belirtti. Ergin, “Fetihle birlikte kendi istekleri ile Müslümanlığı seçen Kürtler, yıllar sonra 1071’de Malazgirt’te yine Bizans’a karşı Sultan Alparslan’a yardım etmişlerdir. Sultan Alparslan’ın ordusu Bizans’la karşı karşıya geldiğinde Müslüman Kürtlerin lideri ve âlimi Molla Yahya Muzuri, Alparslan’a 10 bin kadar asker vermiştir. Böylelikle Diyarbakır halkı Anadolu’nun İslamlaşmasında etkin bir rol oynamışlardır. Diyarbakır’ın Fethi, Anadolu’nun İslamlaşması, İstanbul’un alınması ve İslam’ın Avrupa’ya taşınması yolunda çok önemli bir hamledir. Anadolu’nun İslamlaşmasını Diyarbakır’ın Fethinden başlatmayan resmi tarih tezi kabul edilebilir değildir. Anadolu’da ve Avrupa’da İslam tarihini bu bölgeden başlatmayan her söz eksiktir. Diyarbakır’ın Fethi’ni, Mekke’nin Fethi’nden, Kudüs’ün Fethi’nden ayrı gören her söz de eksiktir” dedi.
Ergin, 15 Mayıs Pazar günü Ziya Gökalp kapalı Spor Salonunda düzenlenecek etkinliğe tüm vatandaşların davetli olduğunu bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.