Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’daki terör saldırısını PKK’nın kolu TAK üstlendi

Diyarbakır Valiliğinin Bağlar ilçesindeki saldırıya ilişkin telsiz kayıtlarını yayınlamasının ardından terör örgütü PKK saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti.Merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım’da içerisinde Terörle Mücadele,...

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2016 13:11
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2016 13:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Valiliğinin Bağlar ilçesindeki saldırıya ilişkin telsiz kayıtlarını yayınlamasının ardından terör örgütü PKK saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf etti.
Merkez Bağlar ilçesinde 4 Kasım’da içerisinde Terörle Mücadele, Çevik Kuvvet ve Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüklerinin bulunduğu Emniyet Müdürlüğü ek binasına bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısını terör örgütü PKK’nın kolu olan TAK üstlendi.
Diyarbakır Valiliği, saldırının terör örgütü PKK tarafından yapıldığını duyurmuş, ancak uluslararası bir haber ajansı saldırıyı DEAŞ’ın üstlendiğini ileri sürmüştü. Valilik ikinci bir açıklama yaparak, saldırının “Kemal” kod adlı Kemal Hunres adlı terörist tarafından 3 ton patlayıcı kullanılarak yapıldığını ve bunun da teröristlerin 3 ayrı telsiz konuşmasından tespit edildiğini yinelemiş ve o konuşmaları yayınlamıştı. Saldırıda 2’si polis, 9’u sivil 11 kişi şehit olmuş, 100’ün üzerinde kişi de yaralanmıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.