Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’daki iş camiasından terör olaylarına ortak tepki

Diyarbakır’da bir araya gelen oda başkanları, son dönemlerde artan terör olaylarını düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla kınadı.Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Sanayici ve İş...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 14:43
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 14:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da bir araya gelen oda başkanları, son dönemlerde artan terör olaylarını düzenledikleri ortak basın açıklamasıyla kınadı.
Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Ahmet Sayar, Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİAD) Başkanı Burç Baysal, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DOGÜNSİFED) Başkanı Şahismail Bedirhanoğlu, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu’nun da bulunduğu bir grup iş adamı, DESOB önünde basın açıklamasında bulundu.
Burada grup adına basın açıklamasını okuyan DOGÜNSİFED Başkanı Bedirhanoğlu, bildiği gibi hem bölgenin hem ülkenin zor dönemler yaşadığını söyledi. 7 Haziran sonrası başlayan çatışmalarla birlikte, toplumun yüksek umut bağladığı çözüm sürecinin akamete uğradığını ve çatışmaların yoğunluklu bir şekilde toplumun hayatına tekrar girdiğini belirten Bedirhanoğlu, ardından hendekler, barikatlar, operasyonlar ve çatışmaların bölgeyi her anlamda derinden sarstığını ifade etti. Bedirhanoğlu, "Bizler çatışmaları bir bütün olarak kabul etmez iken bu çatışmaların sivil yerleşim alanlarına yayılmasını asla kabul edilemez buluyoruz. Tüm bunların arkasından 15 Temmuz gecesinde ülke olarak tarihin en kanlı bir darbe girişimine tanıklık ettik. Ancak halkımız, medyamız, siyaset kurumlarımız, sivil toplum örgütlerimiz ve bir bütün olarak toplumumuzun geneli ortak bir tutum olarak darbeyi püskürttü. Darbeden hemen sonra bölgede başlayan eylemleri doğru bulmadığımızı ve bu eylemlerin kamuoyu vicdanını ciddi bir şekilde yaraladığının da bilinmesini istiyoruz. Dün Diyarbakır ve Kızıltepe’de yaşanan bombalı eylemleri şiddetle kınadığımızı belirtiyor bu tarz eylemlere bir an evvel son verilmesini bekliyoruz. Bizler buradaki sivil toplum örgütleri olarak artık şiddet istemiyoruz. Sorunlarımızı anlatmada şiddetin yöntem olarak kullanılmasına karşı olduğumuzun da özellikle herkesin bilmesini istiyoruz. İnsan hayatına kasteden bu tarz eylemlerin toplumu çok ciddi bir şekilde sarstığını ve derinden yaraladığının da altını çizmek isteriz. Yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ailelerine sabır, yaralılara da acil şifalar diliyoruz" dedi.
Daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bedirhanoğlu, yaşadıkları sorunları Başbakan ile görüşmek için randevu talep ettiklerini kaydederek, şöyle konuştu:
“Darbeden önce başbakandan bir randevu talebimiz vardı, cazibe meseli ve yaşadığımız sıkıntıları, sorunları karşı karşıya görüşmek için randevu talebimiz vardı. Ancak darbe ve darbe arkasında yaşadığımız sıkıntılar nedeni ile bu randevular gerçekleşmedi. Sanırım önümüzdeki dönemlerde bizim randevu talebimiz masada, bu randevu talebimiz gerçekleşirse özellikle bölgede yaşanan son olayları ve bir önceki isteklerimizi tekrar talep etme fırsatı buluruz inşallah.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.