Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’daki demokrasi nöbeti coşkuyla devam ediyor

Diyarbakır’da, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkiler ilk günden bu yana devam ediyor. Nöbet programına katılan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, darbe girişimi ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, Amerika’da...

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2016 04:48
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2016 04:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’daki demokrasi nöbeti coşkuyla devam ediyor
Diyarbakır’da, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimine karşı tepkiler ilk günden bu yana devam ediyor. Nöbet programına katılan İlahiyatçı Ömer Döngeloğlu, darbe girişimi ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, Amerika’da kurulmuş hain, kahpe planlara karşı hep birlikte galip geldiklerini belirterek, Diyarbakır’a teşekkür için geldiğini söyledi.
15 Temmuz akşamı terör örgütü FETÖ mensuplarınca yapılan darbe girişiminden bu yana tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da demokrasi nöbeti ilk günkü coşkusuyla devam ediyor. Park Orman’da gerçekleştirilen etkinliğin bugünkü konukları ilahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu ve ünlü sanatçı Dursun Ali Erzincanlı oldu. Şiirlerini bu kez de Diyarbakırlı vatandaşlar için seslendiren Erzincanlı, alanı dolduran vatandaşları mest etti. Alanı dolduran kadınlar Erzincanlı’nın şiirlerine eşlik ettiler.
"Acıyı, gözyaşını, sabrı, mücadeleyi Diyarbakırlılar daha iyi bilir"
İlahiyatçı yazar Ömer Döngeloğlu, kurulan platformda yaptığı konuşmada acıyı, gözyaşını, sabrı, mücadeleyi Diyarbakırlıların daha iyi bildiğini belirterek Diyarbakır’a teşekkür için geldiğini dile getirdi. Döngeloğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Allah şahit ki büyüğünüzle küçüğünüzle şu bayrak tutan ellerinizden öperim. Aramıza suni duvarlar ördüler. Aramıza maalesef nifakı, kavgayı sokmak istediler. Hata etiğimiz, yanlış yaptığımız olmadı mı? Oldu. İmanı nakış nakış işleyen bu güzel toprağın insanlarıyla iki yıl aradan onra dertleşmek, sohbet etmek, selamlaşmak için geldik. 15 Temmuz akşamı gördüm ki bir aziz millet, Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Arnavutuyla, Arabıyla, Gürcüsüyle, Zazasıyla tankların üzerinde yedi yaşındaki çocukların galip geldiği bir günmüş. 7 yaşındaki çocuk tanklara galip gelebilir mi? Vallahi küçücük çocukları koca koca tanklara karşı, Amerika’da kurulmuş hain kahpe planlara bu Müslüman milleti galip getirdi. Galip geldik”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.