Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da yollar bu kez bisiklet turu için kapatıldı

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 5 ülkeden 160 sporcunun katıldığı yarışma nedeniyle şehir merkezinde ana yollar trafiğe kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2017 17:30
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2017 17:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı Diyarbakır’da gerçekleştirildi. 5 ülkeden 160 sporcunun katıldığı yarışma nedeniyle şehir merkezinde ana yollar trafiğe kapatıldı.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’nun üçüncü etabı, valilik ve büyükşehir belediyesinin desteği ile Diyarbakır’da yapıldı. Yarışmaya 5 ülkeden 160 sporcu katıldı.

Yarışma öncesi bir açıklama yapan Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Uluslararası Medeniyetler Bisiklet Turu’na Diyarbakır olarak ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Vali Aksoy, “Mardin, Batman ve üçüncü ayağı da Diyarbakır oldu. Bugün Diyarbakır’da bu faaliyet gerçekleştiriliyor. Türkiye’nin dışında 5 ayrı ülkeden yabancı sporcuların da katıldığı bu etkinlik büyük bir titizlikle Diyarbakır’da gerçekleştiriliyor. Özellikle Diyarbakır kültürel zenginliği tarihi yapıları ile dünyanın önemli büyükşehirlerinden birisi. Bisiklet turu gerekçesiyle de bunu dünya ile kamuoyu ile paylaşmış olduk. Farklı kültürlere, inançlara sahip insanların hoşgörü içerisinde bir arada yaşadığı bir kent Diyarbakır, tarihten gelen bu hoşgörü ortamının bugün de devam etmesi bizim için en büyük mutluluk. Bu bölgenin spora olan ilgisi, tarihi zenginliklerinin dünya ile paylaşılması adına gerçekleşen bir süreçten sonra bu etkinliği gerçekleştirme kararı aldık, bugün de bunu gerçekleştiriyor olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Diyarbakır artık yatırımın konuşulduğu turizmin konuşulduğu bir il olarak Türkiye genelinde öne çıkmak istiyor” dedi.

“Etkinlik Hakkari, Siirt ve Van’da devam edecek”

Daha sonra konuşan Türkiye bisiklet federasyonu başkanı Erol Küçükbakırcı da göreve geldikleri gün bir sözlerinin olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:

“Ülkemizde ayak basmadığımız, pedal çevirmediğimiz il kalmayacak diye, şimdi bu sözümüzü tutmanın sevincini mutluluğunu yaşıyoruz. Bu bölgenin bizler için önemi çok büyük. Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde organizasyonların artması yönünde Gençlik ve Spor Bakanlığımızın önerileri vardı, İçişleri Bakanlığımızın da arzuları vardı. Bu iki bakanlığın arzularını yerine getirmenin sevincini yaşıyoruz. Burası gerçekten de Mardin’de başlayan Diyarbakır’da devam eden bu bisiklet yarışının organizasyonunun bundan sonraki ayağı Hakkari’de Siirt’te ve Van’da olacak.”

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Ödül töreninin ardından TEOG sınavında başarılı olan öğrencilere tablet ve bisiklet hediye edildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.