Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da yerel medya bir çatı altında toplandı

Diyarbakır’da yerel medya çalışanlarınca Yerel Medya Derneği kuruldu.Diyarbakır’da medya çalışanların bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya TV21 Temsilcisi Taner Özbay, Öz Diyarbakır Gazetesi Temsilcisi İlyas Akengin, Güneydoğu...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 13:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da yerel medya bir çatı altında toplandı

Diyarbakır’da yerel medya çalışanlarınca Yerel Medya Derneği kuruldu.

Diyarbakır’da medya çalışanların bir araya geldi. Bir otelde düzenlenen toplantıya TV21 Temsilcisi Taner Özbay, Öz Diyarbakır Gazetesi Temsilcisi İlyas Akengin, Güneydoğu Ekspres Gazetesi Temsilcisi Ercan Akkar ve bir çok yerel gazete temsilcisi katıldı. Toplantıda Taner Özbay Ortadoğu’nun en eski şehirlerinden biri olan Diyarbakır nasıl hak ettiği yerde değilse, 150 yıllık bir deneyime sahip olan yerel basının da hak ettiği yerde olmadığını belirtti. Özbay, “Bugün geldiğimiz noktada yerel basının daha etkin bir hale gelmesi için öncelikle el ele vermek, ortak hareket etmek kaçınılmaz hale gelmiştir. Bu amaçla Diyarbakır’daki yerel basın camiası olarak, değişen koşullara göre yeni bir anlayış ortaya koymak, mesleğimizin saygınlığını artırmak, yerel basının hak ettiği yerde olmasını sağlamak umudu ve inancıyla bir araya geldik. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde ve Diyarbakırlılık hassasiyeti içerisinde faaliyet yürütecek olan derneğimizin yegane amacı budur. Dernek çatısı altında güç birliği yapmanın, kentimizde cereyan eden olumlu ya da olumsuz her konudaki gelişmeyi daha etkin bir şekilde takip etmek, araştırmak, daha etkili bir şekilde kamuoyunun gündemine taşımak ve pozitif sonuçların oluşmasına vesile olmak adına iyi bir girişim olduğuna inanıyoruz” dedi.

Türkiye’nin diğer illerinden oldukça farklı bir karakteristik özelliğe sahip olan Diyarbakır’da, kollektif bilinçle hareket etmenin ve ortaklaşmak son derece zor bir iş olduğunu anlatan Özbay, “Fakat biz yerel basın mensupları bu zorluğu aşarak bir araya gelme, kendi içimizdeki ön yargıları kırma başarısını gösterdik. Önümüzdeki günlerde start alacak girişimlerimiz ve etkinliklerimizle aslında ne kadar doğru bir iş yaptığımızı kamuoyunun takdirine sunacağız” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.