Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da tatlı siparişleri patladı

Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan tatlıya tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da yoğun talep devam ediyor. Diyarbakır’dan dünyaya açılan lezzet olarak bilinen ve Türkiye’nin her ilinde şubesi olan Kadayıfçı Sıtkı Usta...

Haber Giriş Tarihi: 03.07.2016 09:54
Haber Güncellenme Tarihi: 03.07.2016 09:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ramazan ayının vazgeçilmezleri arasında olan tatlıya tüm yurtta olduğu gibi Diyarbakır’da da yoğun talep devam ediyor. Diyarbakır’dan dünyaya açılan lezzet olarak bilinen ve Türkiye’nin her ilinde şubesi olan Kadayıfçı Sıtkı Usta olarak tanınan Sıtkı Altunbay’ın oğlu Amet Altunbay, Sur’da yaşanan olayların kendilerini çok kötü etkilediğini ama Ramazan Bayramı öncesi yaşanan yoğunluğun işlerine umut olduğunu söyledi.
Ramazan Bayramı’na kısa süre kala tatlıcılar siparişleri almaya başladı. Kadayıfı ile ünlü Diyarbakır’da 1968 yılından bu yana faaliyet gösteren ve Türkiye’nin tanınmış markaları arasında yer alan Kadayıfçı Sıtkı Usta’da da bayram öncesi yoğunluk yaşanıyor.
Kadayıfçı Sıtkı Usta’nın oğlu Ahmet Altunbay, yoğunluğun günden güne arttığını ve son gün daha fazla bir yoğunluk beklediklerini belirterek, "1968’den bu yana bu işi yapıyoruz ve son 15-20 yıldır babam bu işi bize bıraktı. Şimdi biz devam ettiriyoruz, Diyarbakır’ın burma kadayıfını tüm Türkiye biliyor, bütün dünyaya da tanıtacağız. Ramazan ayı bizim için kötü geçti. Son bir haftadır yoğunluk başladı. Gün gün yoğunluk artıyor. İnşallah son gün daha da artacak. Böyle devam ederse çok iyi. Sur’da yaşanan olayların bize çok zararı oldu. Normalde Ramazan ayında bizim işimiz 3 kat 4 kat artarken bu Ramazan’da yarı yarıya düştü. Çok kötü geçti. Umudumuz var. Daha iyi olmasını temenni ediyoruz" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.