Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da resmi bayramlaşma töreni düzenlendi

Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK ile mücadelenin anladığı dilden süreceğini vurguladı.Diyarbakır Valiliği’nce Karayolları 9. Bölge...

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2016 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2016 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da resmi bayramlaşma töreni düzenlendi
Diyarbakır Valiliği’nin düzenlediği bayramlaşma töreninde konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, terör örgütü PKK ile mücadelenin anladığı dilden süreceğini vurguladı.
Diyarbakır Valiliği’nce Karayolları 9. Bölge Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde düzenlenen bayramlaşma törenine AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, AK Parti Diyarbakır Milletvekilleri Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu, Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Törende konuşan Eker, terör örgütü PKK’nın Kürtleri temsil etmediğini belirterek, PKK ile mücadelenin anladıkları dilden süreceğini vurguladı. PKK’nın dünyadaki bir takım karanlık odakların temsilcisi olmasına rağmen kendilerini Türkiye’deki geniş bir kesimin temsilcisi, Kürtlerin temsilcisi gibi gördüğünü anlatan Eker, "Onları temsil etmiyorlar. Sadece kendilerini temsil ediyorlar. Allah bütün bu terör örgütlerinin şerrinden bu milleti ve Müslümanları korusun. Onlarla tabi anladıkları dilden mücadele sürer ama bunları anlayabilme, onları ifşa edip o zemini ortadan kaldırabilme konusunda da Cenab-ı Allah hepimizin yardımcısı olsun" dedi.
"Yüreğimiz kan ağlıyor"
İslam aleminin barışa ve huzura ihtiyacının olduğunu ve İslam adına cinayet işleyenlerin yaptıkları bir takım eylemler yüzünden yüreklerinin kan ağladığını dile getiren Eker, "İslam aleminde terör örgütlerinin yaptıkları eylemler Müslümanları derin üzüntüye gark ediyor. Allah hepimize bütün bunları gerçek anlamda değerlendirebilecek basireti, fazileti ve bunlarla baş edebilecek kuvveti nasip etsin. İslam adına Müslümanlık adına en çok Müslümanlığa ve İslam’a zarar verenlerin şerrinden Cenab-ı Allah korusun" diye konuştu.
"Yakılıp yıkılan yerler hızla inşa edilecek"
Diyarbakır’da yakılıp, yıkılan yerlerin yeniden inşa edileceğini ve vatandaşların zararlarının giderileceğini vurgulayan Eker, şunları kaydetti:
"Elbette ki bu kadim Diyarbekir şehrinin imarı büyük bir hızla tamamlanacak. Vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları gideriliyor, giderilecek. Sayın Başbakanımızın talimatlarıyla bir takım tedbirler alındı. Bir ödeme planı hazırlandı. Başlangıç itibariyle tabi eşya kaybına uğrayan kardeşlerimizin hasarlarının en azından bir kısmının giderilmesi ile ilgili çalışmalar yapılıyor. Valimiz gerekli çalışmaları yapıyorlar. AK Parti milletvekillerimiz Ebubekir Bal ve Galip Ensarioğlu da takip ediyorlar. Diğer kamu kuruluşlarımız takip ediyorlar. İnşallah yaraları bir an önce sararız ve bu şehir tekrar mağrur ve bayındır hale gelir. Bu şehir Türkiye için çok önemli. Çünkü tarihteki üstlendiği misyon farklılıkların, farklı inanç gruplarının, farklı etnik yapıların barış içerisinde, huzur içerisinde birlikte, yan yana evlerin paylaşıldığı bir kadim merkez. Tarihte bunun en güzel örneği Diyarbakır. Son dönemlere kadar binlerce sene bu yapıldı. Tekrar gönül gönüle farklılıklarımızla birlikte kardeşçe bir arada yaşamak için çalışıyoruz."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.