Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Ölen 16 Köylü İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kılındı

Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 köylü için Ulucamii’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı çıkışında ‘Katil PKK’ sloganları...

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2016 15:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2016 15:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesine bağlı Tanışık köyünde teröristlerin bomba yüklü aracı patlatması sonucu hayatını kaybeden 16 köylü için Ulucamii’de gıyabi cenaze namazı kılındı. Cuma namazı çıkışında ‘Katil PKK’ sloganları atıldı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK mensupları tarafından 12 Mayıs tarihinde Tanışık köyüne bağlı Dürümlü mezrasında patlatılan bomba yüklü araç sonrası 16 köylü hayatını kaybetmişti. İslami sivil toplum kuruluşları (STK), cuma namazı çıkışında bir araya gelerek yapılan katliamı kınadı. Tarihi Ulucamii’de kılınan gıyabi cenaze namazının ardından cami önünde toplanan vatandaşlar ve STK’lar ‘Katil PKK’ sloganları attı.
İslami STK’lar adına açıklama yapan Cemil Cihat Ünsal, yaklaşık bir yıldır devam eden terör olaylarının düzenlenen operasyonlar ve sokağa çıkma yasakları nedeniyle hiçbir dönemde meydana gelmeyen acı ve mağduriyetler küfesinin mazlum Kürt halkının sırtına bindirildiğini ifade ederek, “Bu süreçte şehirler harabeye çevrildi. Tarihi mekanlar ve manevi miras yok edildi. Her şeyden önemlisi de halkımızın canı bir hiç pahasına emperyalistlerin kirli oyunlarına ve devrimci ütopyalara kurban edildi. Fantezilerini Kürt halkının kanıyla diri tutmaya çalışanlar her yeni gün yeni bir katliama imza atıyor. Cizre ve Sur’un yaşadığı yıkımın hemen ardından Nusaybin ve Şırnak’ın da aynı akibetle karşılaştığı, büyük göçlerin yaşandığı ve şehirlerin insansızlaştığı bugünlerde her an yeni bir katliam ile karşılaşıyoruz” dedi.
“BU OLAY TARİHİN KANLI SAYFALARINA GİRDİ”
Dürümlü mezrasında terör örgütü PKK’nın bomba yüklü bir aracı patlatması sonucu 16 mazlum Kürdün parçalanarak hayatını kaybettiğini ve bu olayın tarihin unutulmayacak kanlı sayfaları arasına girdiğini belirten Ünsal, “İnsanların vücutlarından parçaların yüzlerce metre uzak mesafeden toplanıp definlerinin ancak gerçekleşebildiği başka da bir katliam yaşamamıştır bu şehir. İnsanlığın kendinden utanç duymaya başladığı bugünlerde kendi halkına böylesi bir zulüm ve katliamları reva gören kaç örgüt vardır. Kürt halkının bir asrı aşkın süredir yaşadığı acı ve keder yetmezmiş gibi bir de kendi içinden çıkan insanlar tarafından zulümlere maruz kalması kabul edilebilir değildir. Son yaşanan katliamla ateş sadece Tanışık köyüne düşmemiştir. Bu acı hepimizin yüreğini yakmıştır. Eşleri dul, çocukları yetim bırakan bu katliama sessiz kalmak insanlık suçudur” diye konuştu.
“PKK’NIN YAPTIĞI EYLEMİ KINIYORUZ”
Konuşması sık sık “Katil PKK” sloganlarıyla kesilen Ünsal, “Şehirleri viraneye çevirerek insanların yaşam hakkına tecavüz edenler sanmasın ki Kürt halkı bugünleri unutacaktır. Zulmü arkasına alarak mazlumların üzerine yelken açanlar Firavunları, Ebu Cehilleri, Kaddafileri, Saddamları, Esadları ve emperyalist işbirlikçilerin sonlarını görmelidir. Bu zifiri karanlık geceyi yırtacak şafak elbet gelecektir. Fakat bununla beraber insan hakları havarisi diye televizyon televizyon gezenlerin, meydanlarda nara atanların sessizliğine de şahitlik ediyoruz. Olaya katilin kimliğiyle bakıp çifte standart uygulayan ve bu sakat bakış açısıyla eylem ve söylem geliştiren sözüm ona aydın, yazar, çizer, STK ve çevrelerin bu olay karşısında üç maymunları oynamasını da kınıyoruz. Dürümlü’de meydana gelen bu trajedinin toplumsal belleklerde açtığı bu yara ve halkımıza yaşattığı acı Roboski’den farklı değildir. Mağdur yakınlarının olduğu bir tabloya gözlerini kapatanların toplum nezdinde inandırıcılığı kalmayacaktır. Diyarbakır İslami STK’ları olarak kime yapıldığına bakmaksızın her zaman zalimin karşısında, mazlumun yanında olduk. PKK’nın yaptığı katliamı kınıyoruz” şeklinde konuştu.
Toplanan kalabalık, daha sonra ’Katil PKK’ sloganları atarak olaysız şekilde dağıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.