Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da düzenlenen terör saldırısında Gebzeli aile hayatını kaybetti

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün polis servisine bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Aydın ailesinden 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.Diyarbakır’ın Sur ilçesinde...

Haber Giriş Tarihi: 11.08.2016 14:42
Haber Güncellenme Tarihi: 11.08.2016 14:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün polis servisine bomba yüklü araçla düzenlenen terör saldırısında Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Aydın ailesinden 3 kişi hayatını kaybederken, 1 kişi ağır yaralandı.
Diyarbakır’ın Sur ilçesinde dün PKK terör örgütü tarafından polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırıda 5 kişi hayatını kaybetmiş, 5’i polis 12 kişi yaralanmıştı. Terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Aydın ailesinden Demet Yıldırım Aydın (31), Oğuz Kaan Aydın (6) ve Ceylin Naz Aydın (2) hayatını kaybederken, baba Muhammet Aydın (33) ise ağır yaralandı.
Aile ziyaretine gitmişlerdi
Kocaeli’nin Gebze ilçesinde yaşayan Aydın ailesinden anne Demet Yıldırım Aydın iki çocuğu ile yaklaşık 20 gün önce Diyarbakır’da yaşayan annesi Behiye Yıldırım ile babası Necati Yıldırım’ı ziyarete gitmişti. Gebze’de özel bir fabrikada çalışan Muhammet Aydın ise senelik izni için geçtiğimiz günlerde ailesinin yanında Diyarbakır’a gitmişti. Terör onları tarihi Ongözlü Köprü civarında PKK’lı teröristlerin düzenlediği hain saldırıda yakaladı. Kocaeli’nin Gebze ilçesi Arapçeşme Mahallesi Namık Kemal Caddesi 1038 sokakta yaşayan Aydın ailesinin yakınları acı haberi alınca yıkıldı.
“Bu memleketin ekmeğini yiyip bu memlekete silahını doğrultanları lanetliyorum”
Yaşanan terör saldırında ağır yaralanan Muhammet Aydın’ın dayısı Adnan Aydın, “Yeğenimin eşi Diyarbakır’a izinli olarak tatile gitmişti. Yeğenimde onu almak için 2-3 gün önce gitmiş oraya. O sırada nasıl olduysa böyle bir olayla karşılaştılar. Kendisi ağır yaralandı. Eşi, çocukları, kaynanası ve baldızı şehit oldu. Bu saldırıyı yapanların Allah belasını versin. Onlara lanet olsun. Bunlara ekmek verenin, yetiştirenin, barındıranın Allah belasını versin. Bunlara destek verenleri kınıyorum. Bu memleketin ekmeğini yiyip bu memlekete silahını doğrultanları lanetliyorum” dedi.
Cenazelerin yarın öğle namazına müteakip Gebze Çoban Mustafa Paşa Camii’nden kaldırılacağı öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.