Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar sokaklara çıktı

Diyarbakır’da, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbeti için bayraklarla sokaklara çıktı. Nöbetin sürdüğü kentte sık sık tekbir getirildi ve “Feto’ya idam” sloganları atıldı.15 Temmuz akşamı bir grup askerin...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 23:59
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da, darbe girişimine tepki gösteren vatandaşlar, demokrasi nöbeti için bayraklarla sokaklara çıktı. Nöbetin sürdüğü kentte sık sık tekbir getirildi ve “Feto’ya idam” sloganları atıldı.
15 Temmuz akşamı bir grup askerin darbe girişiminin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine sokaklara dökülen vatandaşların nöbeti devam ediyor. Tüm Türkiye’de süren nöbet Diyarbakır’da da gece gündüz demeden devam ediyor. AK Parti İl Başkanlığı önünde toplanan vatandaşların nöbetine Diyarbakır milletvekili Ebubekir Bal, il Başkanı Muhammed Akar, STK temsilcileri, vatandaşlar ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Darbe girişiminde bulunanlara karşı yapılan demokrasi nöbetine ayrıca çevreden geçen araçlar da kornalarla destek verdi.
Nöbet tutan AK Parti Diyarbakır Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Evsen, askerlerin içerisinde olan bir grup çapulcunun hükümete ve millete karşı başarısız operasyon gerçekleştirdiğini, ayrıca Allah’a şükür milletin dimdik ayakta olduğunu belirtti.
AK Parti eski Diyarbakır il başkan yardımcısı Bedirhan Akyol ise, FETÖ denen paralel yapının Türkiye’yi ele geçirme planı olduğunu ve bu cuntalara karşı sokaklara çıktıklarını, vatandaşların burada olduğunu ifade etti.
Burada konuşan vatandaşlar da, sonuna kadar meydanlarda olduklarını belirterek, ’evlere çekilin’ talimatı almadan nöbetin bitmeyeceğini söylediler.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.