Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da Cumhurbaşkanı Seferberliği

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Farklı noktalarda kurulan uygulama noktalarından geçen bazı araçlar didik didik aranıyor. Diyarbakırlı...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2016 12:08
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2016 12:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır’a yapacağı ziyaret nedeniyle kent genelinde güvenlik önlemleri arttırıldı. Farklı noktalarda kurulan uygulama noktalarından geçen bazı araçlar didik didik aranıyor. Diyarbakırlı vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yeni müjdeler bekliyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Diyarbakır Valiliği önünde 116 projenin açılış törenine katılacak olması nedeniyle kentte seferberlik ilan edildi. Bombalı araç ihbarı nedeniyle yaklaşık bir aydır geniş güvenlik önlemlerinin alındığı, bu çerçevede karakollar ile valilik binası önünün trafiğe kapatılıp beton bloklar yerleştirildiği kentte güvenlik tedbirleri arttırıldı. Kentteki bazı bölgelerde uygulama noktaları oluşturulurken, polis noktalardan geçen şüpheli araçları didik didik arıyor.
“MÜJDELİ HABERLER BEKLİYORUZ”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelişini sabırsızlıkla bekleyen vatandaşlar ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ise, yeni müjdeler bekliyor. Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç, Cumhurbaşkanı’nın gergin ortamda ve Sur’da yaşanan olaylardan sonra kente yapacağı ziyaretin hem bölge hem de Diyarbakır açısından oldukça önemli olduğunu belirtti. Cumhurbaşkanı’nın bölgeye daha önceki yaptığı ziyaretlerde çok önemli mesajlar verdiğine dikkat çeken Altaç, “Özellikle yatırıma ve sosyal projelere yönelik çok önemli müjdeleri de yanında getirmişti. Biz cumartesi günkü ziyaretlerinde Diyarbakırlı olarak bu müjdeli haberleri de bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın heyetleriyle birlikte vahşi bir katliamın olduğu Dürümlü’ye yapacağı ziyaret ve oradaki vatandaşlarımızla da görüşecek olması daha anlamlı ve daha bir önem arz ediyor. Çünkü devletin başı olan Sayın Cumhurbaşkanımızın terörden mağdur olan vatandaşlarımıza yapacağı ziyareti hem vatandaşlarımıza güven telkin etme hem de bölgede yaşayan bütün vatandaşlarımızın da arkalarında olduğunu ve teröre ve şiddete mahal vermeyeceğinin bir ifadesi olarak değerlendiriyoruz. Tabi bununla birlikte Sur’un kamulaştırılması ile ilgili muamma olan kısımları da Sayın Cumhurbaşkanımızın ağzından inşallah müjdeli bir şekilde alacağız” dedi.
“MESAJLARI DÖRT GÖZLE BEKLİYORUZ”
Turgut Özeren adlı vatandaş, Cumhurbaşkanı’nın Diyarbakır’a gelişini büyük bir heyecanla beklediklerini ifade ederek, “Son aylarda özellikle Sur’da ve bölgenin genelinde olan terörden dolayı halkımız çok ciddi sıkıntılar içerisindeydi. Sayın Cumhurbaşkanımız ve yeni görevine başlayan Başbakanımızın ikisinin bir arada Diyarbakır’a gelmesi başta Diyarbakır halkı olmak üzere bölge halkında çok büyük heyecan oluşturmaktadır. Terörden zarar gören Sur mağdurlarıyla ilgili yapacağı söylemleri dört gözle beklemekteyiz. Diyarbakır olarak Cumhurbaşkanımızı en güzel şekilde karşılayacağız. Onun bize vereceği mesajları dört gözle bekliyorum” diye konuştu.
“DİYARBAKIR TERÖRÜN ARKASINDA DEĞİL”
Ömer Azak, Diyarbakırlılar’ın terörü hiçbir şekilde desteklemediğinin altını çizerek şunları kaydetti:
“Özellikle son olaylardan sonra Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın gelişiyle Diyarbakır’da bir heyecan oluştu. Özellikle Dürümlü’de yapılan katliam sonucu Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın yapacağı ziyaretle halkın yanında olduğundan dolayı Diyarbakırlı olarak gurur verici. Terörü Diyarbakır halkı hiçbir şekilde desteklemiyor, arkasında değil. Devletine, milletine güvenmektedir.”
“CUMHURBAŞKANI OYUNLARI BOZACAK”
Serdar Yıldız adlı vatandaş ise, ekonomik ve sosyal olarak bölgenin çökertildiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, daha doğrusu hükümetimizin bölgemize ve bizim coğrafyamıza bakış açısı memnun edici. Biz bölge olarak Kürt, Türk, Zaza, Çerkez fark etmez hiçbir ayrım yapmaksızın devletimizin yanındayız. Vatandaş olarak biz hep birlikte bu vatanın evlatlarıyız. Bölgemizde maalesef çok büyük sorunlar oluştu. Bu sorunların da üstesinden hükümet ve Cumhurbaşkanımızın geleceğini ve bölgemize bir umut olarak da cumartesi günü gelişiyle ilgili içerimizde bir heyecan olduğunu belirtmek istiyorum. Diyarbakır küçümsenecek bir il değildir. Maalesef bütün oyunlar Diyarbakır’da oynanıyor. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımızın gelişiyle bu oyunların bozulacağına inanıyoruz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.