Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da bin 9 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı

Diyarbakır’da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde bin 9 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.Diyarbakır Valiliği,...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’da Fethullahçı Terör Örgütü ve Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde bin 9 kamu personeli görevden uzaklaştırıldı.
Diyarbakır Valiliği, FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi ile ilgili başlatılan çalışmalara ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, “Türk Silahlı Kuvvetleri içine yuvalanmış FETÖ/PDY mensuplarının 15 Temmuz gecesi kalkıştıkları ve halkın iradesine sahip çıkması sonucu başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından kamuda yasa dışı yapılara karşı çalışmalar başlatılmıştır. İlimizde başlatılan çalışmalar kapsamında söz konusu yasa dışı yapılarla bağlantılı oldukları değerlendirilen Emniyet Müdürlüğü’nden 382, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden 288, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nden 97, adli personellerden 69, Dicle Üniversitesi’nden 56, askeri personellerden 41, TRT Diyarbakır Müdürlüğü’nden 19, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nden 10, Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan 8, İl Müftülüğü’nden 7, Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü’nden 6, Telekom Bölge Müdürlüğü’nden 4, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’ndan 3, Vergi Denetim Kurulu’ndan 2 ve diğer kurumlardan 15 kişi ile 2 kaymakam idari işlem sonucu görevden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılan personel hakkında gerekli adli ve idari tahkikata başlanmıştır. Bu tahkikatların sonucuna göre gerekli yasal işlemler yürütülecektir” denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.