Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 2018 ihraç hedefi 300 milyon dolar

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin 2018 yılı ihraç hedefinin, 300 milyon dolar olduğunu söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2018 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2018 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, kentin 2018 yılı ihraç hedefinin, 300 milyon dolar olduğunu söyledi.

Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, DSİ toplantı salonunda ilçe kaymakamları, kamu kurum müdürleri ile birlikte il koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Vali Güzeloğlu, Türkiye’nin bir büyük devlet ve büyük millet olarak hedeflerinin, 2023, 2053 ve 2071 olarak tanımlandığını ve sonsuza kadar milleti payidar kılacak büyük yürüyüşe kararlılıkla devam edeceğini söyledi. Vali Güzeloğlu, “Türkiye’nin 2023 hedeflemesinde ve bu büyük yürüyüşünde Diyarbakır zenginlik ve derinlik katan bir büyük şehrimizdir. Diyarbakır huzur ve güven ortamıyla, ülkenin her bir köşesinde sağlandığı gibi, bölgenin her noktasında sağlanan esenlik ortamı ile artık önceliğini ekonomik, sosyal ve kalkınma boyutlarında tanımlamış bu anlamda yoğunlaşmış durumda. Diyarbakır dün olduğu gibi bugün ve gelecekte de bölgesinin en önemli üretim, stratejik ve lojistik merkezidir” dedi.

2018 ihracat yılı olacak

Bütün planlamalarının Diyarbakır’ın kısa değil orta ve uzun geleceğine dönük olduğuna dikkat çeken Vali Güzeloğlu, şöyle devam etti:

“Bu açıdan 2023 ve sonrasına dönük sanayi üretim altyapısında, bugün yetersiz kalan organize sanayi bölgesinin ek genişleme alanı, ikinci yeni karma organize sanayi bölgesinin kuruluş çalışmaları, lojistik organize bölgesi, tekstil ihtisas organize bölgesi, Ergani ilçemizde yeni bir organize sanayi bölgesi halihazırda üretim yapan hayvancılık organize bölgesinin genişletilmesi ve tüm bu başlıklarda sanayi üretim altyapısının bu anlamda şimdiden yeni üretim alanları ile buluşması 2018 Diyarbakır ekonomisinin temel başlıkları ve çalışma alanlarıdır. 2018 yılı için Diyarbakır’ın ihracat hedefi 300 milyon dolar olarak belirlendi. 2017’yi 200 milyon dolar civarında ihracatla bitiren Diyarbakır için 300 milyon dolar çok rahat erişilebilecek net bir hedeftir.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.