Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır’da 161 şehit için sela okundu

Darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 161 kişi için Diyarbakır’da sela okundu.15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 161 şehit için Türkiye geneli okutulan sela...

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 14:16
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 14:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 161 kişi için Diyarbakır’da sela okundu.
15 Temmuz gecesi gerçekleştirilen darbe girişiminde meydana gelen saldırıda hayatını kaybeden 161 şehit için Türkiye geneli okutulan sela Diyarbakır’da da okundu. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’in bildirmesi üzerine kentteki tüm camilerde saat 12.00’de imamlar tarafından sela okunmaya başlandı. Vatandaşların da camile akın ettiği kentte, dualar okundu ve tespihler çekildi.
“Allahın izniyle İslam güneşi doğacaktır”
Sur ilçesinde bulunan tarihi Ulu Camii’ye gelen vatandaşlardan Kemal Ariz, ümmetin Allah’ın izniyle şuurlandığını ve ümmetin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada birleşeceğini söyledi. Ariz, “Eski haçlı zihniyetlerin çöküşüdür. Her çıkışın bir inişi vardır. Küfür şimdi zirvede ama tepe takla aşağı iniyor. Allah’ın izniyle İslam güneşi doğacaktır. Belki biz görmeyiz ama gelen gençler İslam’ın güzellikleriyle şereflenecekler. Küfür yok olmaya da mahkumdur” dedi.
Vatandaşlar, okunan selanın ardından öğle namazı kılarak dua etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.