Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Ve Elazığ’da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı

Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübrenin satışının, Bakanlık tarafından geçici olarak durdurulmasının ardından Diyarbakır ve Elazığ’da da nitratlı gübreler depoya kaldırıldı.Gıda, Tarım ve Hayvancılık...

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2016 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2016 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır Ve Elazığ’da Nitratlı Gübreler Depoya Kaldırıldı
Terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübrenin satışının, Bakanlık tarafından geçici olarak durdurulmasının ardından Diyarbakır ve Elazığ’da da nitratlı gübreler depoya kaldırıldı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın terör örgütlerinin patlayıcı yapımında kullandığı nitratlı gübre satışlarını durdurması üzerine Diyarbakır ve Elazığ’da da gübreler depoya kaldırıldı. Diyarbakır’da gübre bayisi işleten Sedat Yerlikaya, “Gübre bayisiyiz. Tabii ki dünden beri yasak getirilmiş. Bu bütün bayileri de çiftçileri de etkiliyor. Ne olacağını biz de bilmiyoruz. Ne zamana kadar bu yasağın devam edeceğini bilmiyoruz. Alternatif gübre çeşitleri olarak üre ve sülfat var. Yalnız sülfat bütün ürünlere gitmez. Elimizde şu an yaklaşık olarak bir 30 ton civarı nitratlı gübre var. İade etmeyi şu an düşünmüyoruz. Belki beş gün sonra, belki de bir hafta sonra yasak kalkar. Bu yasağın bir sene gibi uzun bir süre devam edeceğini tahmin etmiyorum. En yararlı olan gübre şu anda nitratlı gübre. Pamuk için, mısır için olsun sulamada hep bu gübre gidiyor. En yararlı şu anda budur” dedi.
“MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ”
Elazığ’da gübre satışı yapan Ramazan Yıldırım ise, “Eğer insanların hayatına mal olan bir durum varsa yasaklanmasını onaylıyoruz. Ama hükümetin alternatiflerini düşünmesi lazım. Bu sektörden ekmek yiyen insanlar var. Bu insanların mağduriyetinin giderilmesi gerekiyor. Bunun da çalışmalarını görmek istiyoruz” diye konuştu.
Nitratlı gübrenin potansiyelinin iyi olduğunu ifade eden Yıldırım, şunları kaydetti:
“Şimdiye kadar bir sıkıntı yoktu. Sezonu atlattık. Şuan itibariyle yasaklanan kısım bir olumsuzluk ifade etmiyor. Elimizdeki gübreler zaten seneye bahar sezonun kalacak ya da çok az oranda sebzede kullanılacak gübrelerdir. Bundan sonraki yıllar için devamı olursa ve hükümet bunun çözümünü bulursa sıkıntı yok. Ama bulmazsa, alternatif üretmezse o zaman bir olumsuzluğu yansıyacaktır.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.