Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Şehitlerine Veda

Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polis memuru için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen...

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2016 18:10
Haber Güncellenme Tarihi: 01.04.2016 18:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polis memuru için Kocatepe Camii’nde cenaze namazı kılındı.
Diyarbakır’ın merkez Bağlar İlçesi’nde polis servisine düzenlenen terör saldırısında şehit olan şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için Kocatepe Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazına TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Eski Başkanı Cemil Çiçek, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Celalettin Lekesiz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti, CHP ve MHP Milletvekilleri ile Kuvvet Komutanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
KILIÇDAROĞLU’NA TEPKİ
Cenaze öncesi şehit yakınlarına taziye dileklerinde bulunan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na, şehit yakınları tepki gösterdi. Şehit Polis Memuru Necdet Alıcı’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde koruma polisliğini yaptığı ve geçici görev ile Diyarbakır’a gönderildiği öğrenildi. İkindi namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit polis memuru Alper Zor, Necdet Alıcı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp için dua edildi ve ardından helallik alındı. Bir süre omuzlarda taşınan şehit polis memurları, cenaze araçlarına bindirildi. Cenazeye şehit polis memurlarının çocukları, özel kuvvet üniforması giyerek katıldı. Cenazenin geçişi sırasında Necdet Alıcı’nın kızı, Mehmet Fatih Ertuğrul ve Mustafa Yiğit Alp’in oğlu asker selamı durdu. Şehit Mustafa Yiğit Alp’in küçük oğlu da babasını asker selamı ile uğurladı. Şehit Alper Zor Karşıyaka Mezarlığı’nda, Mehmet Fatih Ertuğrul, Elvanköy Mezarlığı’nda, Mustafa Yiğit Alp ve Necdet Alıcı ise Cebeci Asri Mezarlığı’nda bulunan Polis Şehitliği’nde toprağa verilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.