Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır, Erdoğan’ın çağrısına cevap verdi

Diyarbakır’da binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara inerek, dün gece yaşanan darbe girişimini protesto etti.Dün yaşanan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısına uyan...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 20:26
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 20:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakır, Erdoğan’ın çağrısına cevap verdi
Diyarbakır’da binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara inerek, dün gece yaşanan darbe girişimini protesto etti.
Dün yaşanan darbe girişiminden sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın meydanlara inin çağrısına uyan binlerce vatandaş, meydanlara akın etti. Dört bir yandan Yenişehir ilçesindeki İstasyon meydanına gelen vatandaşlar dünkü darbe girişimini ellerinde Türk bayrakları ve dövizlerle protesto etti. AK Parti Diyarbakır il teşkilatı, Hür Dava Partisi (HÜDAPAR), İslami sivil toplum kuruluşları ve binlerce vatandaşın katıldığı miting alanında darbe karşıtı sloganlar atıldı.
Mitinge gelen vatandaşlar, milletin darbe girişimini her birlikte püskürttüğünü ve sonuna kadar hükümetin yanında olduklarını belirttiler. Gerekirse günlerce de meydanlarda kalarak bu tür alçakça girişimlere hiçbir şekilde müsaade etmeyeceklerini dile getiren vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da her zaman yanında olduklarını ifade ettiler.
Sivil toplum kuruluşları adına konuşma yapan Yunus Memiş, 15 Temmuz akşamı Türkiye halkının tüm dünyaya bir ders verdiğini söyledi. Memiş, “Bugün her zamankinden daha fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Türkiye halkı dün öyle bir gece yaşadı ki sabahı Mısır gibi olabilirdi. Üzerinden jetlerin alçak geçiş yaptığı Gazze sabahı gibi olabilirdi. Meydanlarda binlerce Esmalar, Muhammedler toprağa düşebilirdi. Tüm halkımızı da zorbalara darbecilere karşı direnmeye davet ediyoruz. Müslüman Kürt halkı bu gibi girişimlere boyun eğmeyerek karşısında duracaktır. Bu darbe ve kalkışma hareketi başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere tüm halka karşı yapılmak istenen bir eylemdir. Allah’ın izniyle Müslüman halkımız bu darbe girişimini boşa çıkaracaktır. Darbecilere ve vesayetçilere karşı dik onurlu bir gösteri yapıyorsak bizler de Ak Parti İl Başkanlığı önünde nöbet tutmaya devam edeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.