Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesi

Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin bir tanığın “Vuran şahıs kaçan teröristlerden Masum Gürkan’dı” açıklamasının ardından konuşan Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağer, “10 aydır bu şahsa ilişkin neden bize herhangi bir bilgi...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tahir Elçi’nin öldürülmesine ilişkin bir tanığın “Vuran şahıs kaçan teröristlerden Masum Gürkan’dı” açıklamasının ardından konuşan Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağer, “10 aydır bu şahsa ilişkin neden bize herhangi bir bilgi gelmedi ve neden bu dosyaya ilişkin herhangi bir işlem yapılmadı” dedi.
Diyarbakır Barosu’nun, 28 Kasım 2015’te tarihi Dört Ayaklı Minare önünde çıkan çatışmada başından vurularak öldürülen Tahir Elçi için her hafta Cuma günü düzenlediği anma etkinliğine bu hafta da devam edildi. Diyarbakır Adliyesi önünde toplanan Baro avukatları burada pankart açarak basın açıklaması düzenledi. Grup adına konuşan Baro Genel Sekreteri Abdullah Çağer, Elçi’nin öldürüldüğü yerdeki kamera kayıtlarını defalarca izlediklerini söyledi. Çağer, “Yine bu kapsamda orada görgü tanığı olabilecek ne kadar kişi varsa, imkanlar dahilinde hepsine ulaşmaya çalıştık. Bütün bu kapsamda hiçbirisinin buna yönelik, kaçan şahısların ateşinden kaynaklı bir öldürme olasılığının olmadığını gördük. Nihayet soruşturma makamı tarafından askeri kriminalde bilirkişiler istenmiş yerinde, lazer ışınları ile birlikte ölçümler alınmış kurşunun geleceği yön tespit edilmiş, bütün yapılan çalışmalar neticesinde dosya Adli Tıp Kurumu’na gönderilmiş, Adli Tıp Kurumu’na gönderilmeden bu heyetin gönderdiği raporu da biz soruşturma makamından almıştık ve detaylı incelemiştik. Burada kaçan iki şahsın silahından çıkan herhangi bir kurşunun başkana isabet etmediği başkanın öldürülmesi olayından önce bunların ateş edemez hale geldiklerinde bile başkanın henüz yaşadığı bütün görüntülerde açık bir şekilde belirlenmiştir. O dönemde burada yakalanan bir şahıs eğer varsa, 10 aydır bu şahsa ilişkin neden bize herhangi bir bilgi gelmedi ve neden bu dosyaya ilişkin herhangi bir işlem yapılmadı. Bütün bu hususlar sadece ve sadece başkanın öldürülmesine ilişkin olayı cezasızlıkla mücadele kapsamındaki dosyalara onun dosyasını da eklemekten ibarettir. Ancak biz Diyarbakır Barosu olarak buna izin vermeyeceğiz ve başkanın dosyasının bu şekilde kalmasına izin vermeyeceğiz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.