Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyarbakır 7’den 70’e demokrasi nöbetinde

Diyarbakırlı vatandaşlar, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde alanı hınca hınç doldurdu. 7’den 70’e farklı kesimlerin katıldığı demokrasi mitinginde halk, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) lanet okudu.Geçtiğimiz...

Haber Giriş Tarihi: 22.07.2016 23:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.07.2016 23:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyarbakırlı vatandaşlar, darbe girişimine karşı gerçekleştirilen demokrasi nöbetinde alanı hınca hınç doldurdu. 7’den 70’e farklı kesimlerin katıldığı demokrasi mitinginde halk, Fethullahçı Terör Örgütü’ne (FETÖ) lanet okudu.
Geçtiğimiz Cuma günü, TSK içine sızmış bir grup askerin, darbe girişiminde bulunmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir televizyon programına cep telefonu üzerinden katılarak halkı alanlara davet etmiş, ve vatandaşların demokrasi nöbeti tutmasını istemişti. İlk günden bu yana çağrıya cevap veren Diyarbakır halkı, bugünde alanları doldurdu. Park Orman’ı hınca hınç dolduran Diyarbakırlılar, ellerinde Türk bayrakları ile demokrasi nöbetini tutmaya devam etti.
Erdoğan’ destek verip, FETÖ’ye lanet okudular
Demokrasi nöbetine katılan Diyarbakırlılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine alanlara çıktıklarını, ancak onun çağrısı ile evlerine döneceklerini söyledi. Darbe girişiminde bulunan şahısların asla affedilmemesi gerektiğini kaydeden Diyarbakırlılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan için ölüme gidebileceklerini dile getirdi.
Darbe girişimini planlayan FETÖ mensuplarını kınayan Diyarbakırlılar, Fethullah Gülen’in idam edilmesini istedi.
Demokrasi nöbetinde, darbe girişimi sırasında, cuntacılar tarafından şehit edilenler için Kur’an-ı Kerim tilaveti ve Mevlid-i Şerif okutuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.