Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet Vakfı’ndan 15 Temmuz şehit ve gazi çocuklarına burs ve yurt desteği

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, şehitlere ve gazilere gösterilecek öncelikli vefanın bir vazife olarak yakınlarına sahip çıkmak olduğunu ifade etti.TDV, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)...

Haber Giriş Tarihi: 05.08.2016 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 05.08.2016 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Genel Müdürü Mustafa Tutkun, şehitlere ve gazilere gösterilecek öncelikli vefanın bir vazife olarak yakınlarına sahip çıkmak olduğunu ifade etti.
TDV, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) mensuplarının 15 Temmuz darbe girişimine karşı milli mücadele ruhuyla canlarını ortaya koyan şehit ve gazilerin çocuklarına yurt ve burs desteği verecek. TDV Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Canlarını vatan için feda etmiş şehitlerimizin yakınları, bize emanet edilmiş en kutsal değerlerimizdir. Şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin her ihtiyacı, her talebi şüphesiz ki bizim önceliklerimiz arasındadır. Ülkemizin birlik ve beraberliğine, vatanımızın geleceğine kast eden alçakça saldırının milletimiz tarafından akamete uğratılmasının ardından Türkiye Diyanet Vakfı olarak şehit ve gazilerimizin çocuklarına ücretsiz yurt ve burs desteği sağlayacağız” dedi.
Mustafa Tutkun, yapılacak yardımların kaybedilenleri geri getirmeyeceğini ancak geride bırakmış oldukları emanetlerine sahip çıkmanın en temel görevleri olduğunu ifade ederek, “Bu bağlamda Türkiye Diyanet Vakfı olarak öncelikle şehit ve gazilerimizin çocuklarına yurtlarımızda ücretsiz yararlanabilmeleri için bir çalışma başlattık. Eğitim öğretim hayatı boyunca kendileri Türkiye’nin farklı noktalarında bulunan TDV yurtlarımızda kalmayı talep ederlerse bu kardeşlerimiz yurtlarımızdan ücretsiz yararlanabilecekler. Bunun yanında burs programlarımıza müracaat etmeleri halinde öncelikli olarak onlar dikkate alınacak ve öncelik tanıyacağız” diye konuştu.
Türkiye Diyanet Vakfı olarak 15 Temmuz’dan beri meydanlarda olduklarını vurgulayan Tutkun, şunları kaydetti:
“15 Temmuz gecesi Genelkurmay Başkanlığı ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde koordineli bir şekilde arkadaşlarımızla irtibat halinde çalışmalarımızı başlattık. Bazı arkadaşlarımız vakıf genel merkezine gelerek halkımıza mesaj göndererek bu konuda duyarlı olmalarını, tepkisiz kalmamaları ve sokağa çıkmaları için teşvik edici SMS gönderdi. O günden bu yana sahadayız, vatandaşlarımıza destek olmaya çalışıyoruz.”
Türkiye Diyanet Vakfı olarak milli irade nöbetine katılan vatandaşların moral ve motivasyonunu yüksek tutmak ve yanlarında olduklarını göstermek amacıyla Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde bir çadır kurduklarını belirten Tutkun, “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önünde kurmuş olduğumuz çadırlarda halkımıza su, çay ikramı ile Kur’an-ı Kerim hediyesi, kitap ve çocuklarımıza balon dağıtarak halkımıza destek olmak, moral ve motivasyonu diri tutmak için çalışmalar yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Başbakanlık tarafından 15 Temmuz şehit ve gazi ailelerine destek olmak için başlatılan kampanyaya Türkiye Diyanet Vakfı olarak destek verdiklerini, bu bağlamda alt yapı çalışmalarını tamamladıklarını ifade eden Tutkun, “Başbakanlık bu kapsamda bir kampanya başlattı. Bu nedenle Türkiye Diyanet Vakfı olarak Başbakanlık tarafından başlatılan bu kampanyaya destek olmaya karar verdik. Bizlerle irtibata geçip yardım yapmak isteyen hayırseverlerimizi de bu kampanyaya yönlendiriyoruz. Vatandaşlarımız bize sormadan bu konuyla ilgili vakfımıza bağış yapmışsa bizler bu bağışları bir arada toplayıp var olan kampanyaya aktarıyoruz, bu konuda da alt yapı çalışmalarını tamamladık” açıklamalarında bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.