Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet Vakfı’ndan 110 ülkeden 2 bin 171 öğrenciye eğitim imkanı

Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında bu yıl içerisinde 290 lisans ve 66 yüksek lisans öğrencisine eğitim imkanı sunduk” dedi.Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası Öğrenci Programları...

Haber Giriş Tarihi: 27.10.2016 14:28
Haber Güncellenme Tarihi: 27.10.2016 14:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında bu yıl içerisinde 290 lisans ve 66 yüksek lisans öğrencisine eğitim imkanı sunduk” dedi.
Türkiye Diyanet Vakfı, Uluslararası Öğrenci Programları kapsamında 110 ülkeden 2 bin 171 öğrenciye Türkiye’de eğitim veriyor. Türkiye Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, vakıf olarak hayri ve sosyal hizmetlerin yanı sıra eğitime de önem verdiklerini söyledi. Tutkun, eğitimli bir insan kaynağı yetiştirmeyi amaçladıklarını vurgulayarak, “Türkiye Diyanet Vakfı olarak Kur’an kurslarından, hafızlık eğitimine, İmam Hatip liselerinden üniversiteye, yüksek lisanstan doktoraya kadar uyguladığımız tüm eğitim programlarında alanında uzman nesiller yetiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Eğitim faaliyetlerini, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Yüksek Öğrenim Kurumu (YÖK), üniversiteler ve Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı ile işbirliği içinde yürüttüklerini vurgulayan Tutkun, yeni eğitim-öğretim yılında Uluslararası İmam Hatip Lisesi kapsamında bin 152 öğrenci, Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında 290 lisans ve 66 yüksek lisans öğrencisi, Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında da 663 öğrenci ülkemizde eğitim veriyoruz. Şu ana kadar da 2 bin 452 öğrencimizi mezun ettik” ifadelerini kullandı.
Uluslararası Eğitim Programlarının önemine değinen Tutkun, “Uluslararası Eğitim Programlarından yararlanan öğrencilerimiz farklı bir coğrafyadan, farklı anlayışlarla farklı eğitim sistemleri içinden ülkemize geliyorlar. Öğrencilerimiz Türkiye’de bulundukları süre içerisinde İslam’ı gerçek hüviyeti ile anlamış birer din adamı olarak, birer Müslüman olarak ülkelerine dönüyorlar. Uluslararası Eğitim Programları gerçekten dünya barışı açısından günümüze ve geleceğe dair önem arz ediyor" diye konuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen Uluslararası İmam Hatip programı kapsamında, yurt dışından öğrencilere, Kayseri, Konya, Bursa, Sivas ve İstanbul’daki Uluslararası Anadolu İmam Hatip liselerinde lise düzeyinde eğitim imkanı sunduklarını belirten Tutkun, program çerçevesinde bin 152 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
Uluslararası Öğrenci Programı ile yurt dışındaki öğrencilere Türkiye’de üniversite eğitimi alma imkanı sağladıklarını vurgulayan Tutkun, dünyanın farklı ülkelerinden gelen öğrencilerin, İlahiyat Fakültelerinde lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim gördüğünü söyledi. Tutkun, “Uluslararası Öğrenci Programı kapsamında bu yıl içerisinde 290 lisans ve 66 yüksek lisans öğrencisine eğitim imkanı sunduk” açıklamasında bulundu.
Avrupa ülkeleri, Amerika ve Avustralya’da yaşayan gurbetçi ailelerin din eğitimi alanındaki ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla başlatılan Uluslararası İlahiyat Programı kapsamında, gurbetçilerimizin yurt dışında lise eğitimini tamamlayan çocuklarının Türkiye’deki İlahiyat Fakültelerinde eğitim gördüğünü vurgulayan Tutkun, “2016-2017 eğitim öğretim yılında 663 gurbetçi öğrencimiz bu program kapsamında eğitim alma imkanına sahip oldu. Getirilen tüm öğrencilerin ihtiyaçlarını vakıf olarak karşılıyor maddi ve manevi olarak her daim öğrencilerimizin yanında olmaya çalışıyoruz” dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.