Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet Vakfı Kazakistan’da İftarda İyilik Sofrası Kurdu

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV),Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımında bulundu. Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve geçen yıl açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı...

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2016 00:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2016 00:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet Vakfı Kazakistan’da İftarda İyilik Sofrası Kurdu
Türkiye Diyanet Vakfı (TDV),Kazakistan’ın Türkistan şehrinde ihtiyaç sahibi insanlara gıda yardımında bulundu. Diyanet Vakfı tarafından yaptırılan ve geçen yıl açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından hizmete açılan Türkistan Hoca Ahmet Yesevi Camii bahçesinde iftar verildi.
Kazakistan’ın Türkistan şehrindeki Hoca Ahmet Yesevi Türbesi yanındaki iftara çok sayıda Kazakistanlı Müslüman katılarak hep birlikte orucunu açtı. TDV Hayri ve Sosyal Faaliyetler Uzmanı Ali Güner, vakfın dünyada 88 ülke ve 500 farklı bölgede ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtımlarının devam ettiğini iftarda da iyilik sofrası kurarak dünya Müslümanları ile oruç açtıklarını söyledi.
Kazakistan’ın Türkistan kentinde Hoca Ahmet Yesevi Türbesi’nin yanında Diyanet Vakfı tarafında yaptırılan ve geçen yıl açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev tarafından yapılan Türkistan Ahmet Yesevi Camii bahçesinde iyilik sofrası kurduklarını ifade eden Güner, “Çok sayıda Kazak Müslüman ile iftarda birlikte oruç açtık.Türk milletinin selamını illettik” dedi.
Türkistan Ahmet Yesevi Camii Din Görevlisi Cevdet Atışman ise Türkiye Diyanet Vakfının Kazakistan halkına hediye ettiği caminin önünde verdikleri iftarın birlik ve beraberlik açısından önemli olduğunu söyledi. Atışman, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın Türkiye Diyanet Vakfımızın yapmış olduğu yardımlar için buradaki halk teşekkür ediyor. Geçmişimizle, soy birliğimiz, din birliğimiz ile kardeşlik açısından da önemli bir noktadayız. Verilen iftara katılım büyük oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu.
Mahmut Ömer Ali ise Türkiye’den gelerek yoksullara, yetimlere gıda dağıtan ve iftar veren Diyanet Vakfı’na teşekkür ederek, "Türkiye’ye çok selam söylüyoruz. Ramazanda bizleri unutmadıkları için Türk halkına teşekkür ederiz. Türkiye bizi unutmasın bize sahip çıksın" diye konuştu.
TDV İHTİYAÇ SAHİBİ İNSANLARA GIDA YARIMINDA BULUNDU
Diğer taraftar Türkiye Diyanet Vakfı, gıda yardımlarını da sürdürdü. Kazakistan’daki yardım faaliyetlerinin devam ettiğini vurgulayan TDV Hayri ve Sosyal Faaliyetler Uzmanı Ali Güner, “Türkistan’da ihtiyaç sahiplerinin evlerine giderek Ramazan gıda yardımında bulunduk. Kazaklar ve Ahıska Türk’lerine yardımları ulaştırıyoruz” ifadelerini kullandı.
Gıda yardımı alan Kazak halkı ise Türkiye ve Diyanet Vakfına teşekkür etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.