Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet Vakfı Genel Müdürü Tutkun, Basın Mensuplarıyla İftarda Bir Araya Geldi

Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Bundan sonraki süreçte Gazze’ye yardım anlamında rahatlamış olacağız. Detaylar çıktıkça bu kolaylık ne düzeyde olacak, neleri kapsayacak görmüş olacağız inşallah” dedi.Diyanet Vakfı...

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2016 23:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2016 23:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, “Bundan sonraki süreçte Gazze’ye yardım anlamında rahatlamış olacağız. Detaylar çıktıkça bu kolaylık ne düzeyde olacak, neleri kapsayacak görmüş olacağız inşallah” dedi.
Diyanet Vakfı Genel Müdürü Mustafa Tutkun, basın mensupları ile iftar yemeğinde bir araya geldi. Türkiye Diyanet Vakfı’nın toplantı salonunda gerçekleştirilen iftarda konuşma yapan Tutkun, “Anladığımız kadarıyla içeriye malzeme girişinde Türkiye’ye özel bir kolaylık sağlanacak. Bununla ilgili AFAD bir çalışma yürütüyor. Bir gemi yola çıktı. Bu kapsamda biz de bundan sonraki süreçte Gazze’ye yardım anlamında rahatlamış olacağız. Detaylar çıktıkça bu kolaylık ne düzeyde olacak, neleri kapsayacak görmüş olacağız inşallah” diye konuştu.
Kurban Bayramı’na kadar Gazze’ye yapılan cami inşaatlarının biteceğini kaydeden Tutkun, “Camiler bitti aslında. İçeriye malzeme girişinin rahatlaması demek, oradaki işlerin de hallolması demek. Oradaki en büyük sıkıntı malzemenin belirli bir kısıtla içeriye alınması, oradaki inşaat işini yavaşlatması, zaman zaman durdurması. Dolayısıyla böyle bir rahatlık olacaktır. Ama bayrama kadar camiler bitmiş olacak” ifadelerini kullandı.
“KÜBA HÜKÜMETİ CAMİ YAPIMIYLA İLGİLİ SÜRECİ BİRAZ YAVAŞLATTI”
Türkiye’nin Küba’ya açtığı mescide değinen Tutkun, “Cami yapımına başlanmadı. Orada mescit açıldı bir tane. Mescit açıldıktan sonra da Küba Hükümeti cami yapımıyla ilgili süreci biraz yavaşlattı. Çünkü farklı ülkelerin farklı talepleri oluştu orada. Biz orada bir mescit açtık. Gayet de güzel bir mescit oldu. Geçen sene Ramazan’da açılmıştı. Oradaki Müslümanların şu anda ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde ama camiyle ilgili takibimiz de devam ediyor” şeklinde konuştu.
Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde terörden dolayı tahrip edilen camilerin tamiri hakkında konuşan Tutkun, şunları söyledi:
“Şu anda kadar 84 tane caminin tamiri yapıldı. 100’ü aşıyor toplam yapılacak cami tamiratı. Operasyonların bittiği her ilde, kısmi olarak çalışılabilecek her yere arkadaşlarımız gitti, çalışmalara başladı. Çok hızlı bir şekilde çalışıyoruz. O konuda da bir eylem planımız var. Tamamen yıkılmış olan cami yok. Büyük hasarlı camiler var ama hızlı bir şekilde tamir ediliyor. Operasyonun devam ettiği yerlerde çıkabiliyor artı arkadaşlar şehir şehir tespit yapıyor. En son 100’ün üzerindeydi rakam.”
“ORADAKİ ALTYAPININ AYAĞA KALDIRILMASI GEREKİYOR”
Gazze’deki altyapı sorununun ortadan kaldırılması gerektiğini vurgulayan Tutkun, “Gazze’de şu an en önemli ihtiyaç, oradaki altyapının ayağa kaldırılması gerekiyor. Uzun yıllardan beri Gazze’nin altyapısıyla ilgili bir çalışma yapılabilmiş değil. Hem ambargodan dolayı, hem de saldırılardan dolayı tamamen altyapısı tükenmiş durumda. Su sistemi şu anda çökmüş durumda, insanlar lokal çözümlerle su ihtiyaçlarını karşılıyor” değerlendirmesinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.