Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet Mensupları Derneğinden "FETÖ imamı ve cemaat" tepkisi

Antalya Diyanet Mensupları Derneği (ADİMDER), FETÖ/PDY haberlerinde cemaat ve imam kavramlarının kullanılmasına tepki gösterdi.15 Temmuz tarihinde bir grup teröristin darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda, terör örgütünün bulundukları...

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2016 17:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2016 17:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Antalya Diyanet Mensupları Derneği (ADİMDER), FETÖ/PDY haberlerinde cemaat ve imam kavramlarının kullanılmasına tepki gösterdi.
15 Temmuz tarihinde bir grup teröristin darbe girişiminin ardından yapılan operasyonlarda, terör örgütünün bulundukları bölgelerde himmet toplayıp, örgüte adam devşiren, örgüt adına iş takibi yapıp oranizasyonlar düzenleyen hainlerin bu işlerini "imam" adı altında gerçekleştirmelerine diyanet mensuplarından da tepki geldi. ADİMDER tarafından yapılan açıklamada " FETO/PDY konulu haberlerde kullanılan İmam ve Cemaat kavramlarının yanlış algılara neden olduğunu düşünüyor, bu kavramların millete ve devlete kast eden terör ile beraber kullanılmasını şiddetle reddediyoruz" denildi.
O günden bu tarihe kadar gerek devleti gerek Diyanet İşleri Başkanlığımızın açıklamalarında FETÖ/PDY gibi yapılanmaların din ile hiç bir ilgisini olmadığı vurgulanan açıklamada, "FETO/PDY konulu haberlerde kullanılan İmam ve Cemaat kavramlarının yanlış algılara neden olduğunu düşünüyor, bu kavramların millete ve devlete kast eden terör ile beraber kullanılmasını şiddetle reddediyoruz. Gerçek İmam başkanlığımıza bağlı camilerde görev yapan arkadaşlarımız ve gerçek cemaatte camilerimizi ibadet niyetiyle dolduran vatandaşlarımızdır" denildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.