Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez Kızılay’a kan bağışında bulundu

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kan bağışının önemine vurgu yaparak, “Benim organ bağışı için söylediğim ’candan cana en büyük sadaka’ ifadesi aslında kan bağışı için de geçerlidir” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.02.2017 12:22
Haber Güncellenme Tarihi: 23.02.2017 12:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kan bağışının önemine vurgu yaparak, “Benim organ bağışı için söylediğim ’candan cana en büyük sadaka’ ifadesi aslında kan bağışı için de geçerlidir” dedi.

20 Şubat tarihinde Afyonkarahisar’da başlayan ve Başkan Görmez’in de katıldığı “2. İlçe Müftüleri Toplantı”sı devam ediyor. Toplantıya katılan ilçe müftüleri Başkan Görmez’in öncülüğünde Kızılay’a kan bağışında bulundu. Termal bir otelde gerçekleştirilen toplantıda Kızılay otel içerisinde oluşturduğu alanda kan bağışını kabul etti. İlk bağışını ise Başkan Görmez yaptı. Kan bağışı öncesi ateşi, tansiyonu ve kan değerleri ölçülen Başkan Görmez’in gayet sakin olması ise dikkatlerden kaçmadı. Görevliler eşliğinde sedyeye uzanan Başkan Görmez’in bir ünite kan verdi.

Kan bağışı sonrası bir açıklamada yapan Başkan Görmez, kan bağışının önemine vurgu yaparak bu konuda Kızılay’ın önemli bir görev icra ettiğini anımsattı. Kan bağışının organ bağışı kadar önemli olduğuna işaret eden Başkan Görmez, “Kızılay dünyanın en büyük bağışı diyebileceğimiz kan bağışı konusunda yaptığı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak bütün personelimizle daima hizmetlerinde olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Doğrusu hem insan hayatına verdiğimiz değer bakımından hem de hayatın zor zamanlarında her hasta kardeşimizin yanında olduğumuzu göstermek bakımından kan bağışının son derece önemli bir bağıştır. Benim organ bağışı, şartlarına uygun organ bağışı için söylediğim ’candan cana en büyük sadaka’ ifadesi aslında kan bağışı için de geçerlidir. Biz bütün hasta kardeşlerimizin zor zamanlarında kan aramak gibi bir probleminin kalmaması için hem de insan hayatına verdiğimiz değeri ortaya koymak bakımından Kızılayımızın bu çağrısına uyarak bütün il, ilçe müftülerimize bu kan bağışına öncülük yapmaktan büyük bahtiyarlık duyduğumuzu ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın bu güzelliği kardeşlerinden esirgememesini istirham ediyorum”

Vatandaşlara da kan bağışı yapmaları konusunda çağrıda bulunan Başkan Görmez, “Bütün vatandaşlarımıza da bunu esirgememesini, iyiliği bu güzelliği kardeşlerinden esirgememesini istirham ediyorum. Tekrar ifade ediyorum diyanet camiası olarak daima bu büyük bağışa öncülük yapacağımızı, yapmak durumunda olduğumuzu ifade etmek istiyorum” dedi.

Başkan Görmez kan bağışının ardından Kızılay görevlileri tarafından kendisine ikram edilen maden suyunu içti.

Kan bağışında bulunan Başkan Görmez, daha sonra toplantıya kaldığı yerden devam ederken, ilçe müftüleri de sıra ile kan bağışında bulundular. Etkinliğin gün boyunca devam edeceği öğrenildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.