Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e, 15 Temmuz Diriliş Ödülü

Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından “Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Gençlik Ödülleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e,...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2016 14:02
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2016 14:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türk Kızılayı ve Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu (GENÇKONFED) tarafından “Hayat kısa paylaşmaya değer" temasıyla düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali Gençlik Ödülleri kapsamında Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’e, 15 Temmuz Diriliş Ödülü verilecek.
GENÇKONFED Genel Başkanı Bilal Okudan, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu’nun ‘önce ahlak ve maneviyat’ düsturunu her zaman ön planda tuttuğunu söyledi. Yaptığı tüm çalışmalarda GENÇKONFED’in gençliğin ihyası ve inşaasını önemsediklerini vurgulayan Okudan, ’Hayat kısa paylaşmaya değer’ temasıyla bağış yapma ve sosyal sorumluluk bilincini ön plana çıkarmak istediklerini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi desteğiyle düzenlenen Kızılay Kısa Film Festivali ödüllerinin 14 Ekim 2016’da Kahramanmaraş takdim edileceğini ifade eden Okudan, 15 Temmuz Darbe girişimi sırasında sala okutarak bir milletin dirilişini sağlayan Görmez’e de 15 Temmuz Diriliş Ödülü takdim edeceklerini kaydetti.
Okudan, şöyle konuştu:
“Milletimiz en zor anlarını yaşadığı bir süreçte Türkiye biranda sala seslerini işiterek maneviyata sarıldı ve bu sayede 15 Temmuz gecesini atlatabildik. Bu çağrının mimarı Diyanet İşleri Başkanımıza Türkiye gençliği olarak hangi ödülü layık görsek azdır. Türkiye’nin en ücra köşelerinde dahi çağrısı ile okunan salalarla milyonlarca vatandaşımız tankların önüne set çekmiştir.”
Diğer taraftan festivalde bağış yapmanın öneminin anlatıldığı kısa filmlerde dereceye girenlerin yanı sıra edebiyat, eğitim, gençlik ve spor ödülleri de takdim edilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.