Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kütahya Ulu Camii’nde hutbe okudu, Cuma namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kütahya’da hutbe okudu, cuma namazı kıldırdı.Görmez, toplantı ve ziyaretler için geldiği Kütahya’da, kent merkezindeki tarihi Ulu Camii’nde cuma namazında hutbe okudu.Cemaatin ’cumalarının mübarek...

Haber Giriş Tarihi: 24.03.2017 15:17
Haber Güncellenme Tarihi: 24.03.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kütahya Ulu Camii’nde hutbe okudu, Cuma namazı kıldırdı

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Kütahya’da hutbe okudu, cuma namazı kıldırdı.

Görmez, toplantı ve ziyaretler için geldiği Kütahya’da, kent merkezindeki tarihi Ulu Camii’nde cuma namazında hutbe okudu.

Cemaatin ’cumalarının mübarek olmasını’ dileyen Görmez, hutbede "Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, sıkıntılı yüreklerden, daralmış kalplerden, sıkıntılı hayatlar söz eder. Öbür taraftan, sevinç duyan yüreklerden, mutmain kalplerden, huzur bulan yüreklerden, inşirah bulan kalplerden söz eder. Hutbemin başında okuduğum ayeti kerime, Cenabı Hakk’ın hem inşirahı, hem huzuru, hem itminanın, hem de sıkıntının, daralmışlığın, tükenmişliğin kaynağını ifade buyurur. Buyurdu ki Yüce Rabbimiz Cenabı Hakk bir insana hidayet murat ettiği zaman, hidayeti lütfettiği zaman, onun göğsünü İslam’a açar, ona inşirah verir, onun kalbine huzur verir, onun kalbi mutmain olur. Ancak, dalalete düşen insan, Rabbinden ayrılan, kopan insan, Rabbine imandan uzaklaşan insanın göğsü daralır, yüreğine sıkıntı biner, öyle ki göklere çıkan insanın nefesi tükendiği gibi nefesi azalır, tükenir, yaşamaktan, hayat bulmaktan uzaklaşır. Yüce Rabbimiz hepimizi yoktan var etti, hepimize hem canımızı emanet etti, ama o can kafesine ruhumuzu yerleştirdi. Bizatihi kendisinden bir nefha olarak bize ruh verdi. İşte o ruh, o ruhun sahibi olan kalpler kaynağı olan Rabbine yaklaştığı müddetçe, yaklaşabildiği kadar huzur bulur, kalbi Rabbine açıldığı müddetçe inşirah bulur. Ancak ondan uzaklaştığı zaman, Rabbine sırt çevirdiği zaman, ona kulluktan mahrum olduğu zaman sıkıntılı bir hayat başlar, o kalbin huzur bulması mümkün değil. Beden ülkesinin sultanı kalptir, o kalp Rabbimizin makamıdır, Rabbimizden uzaklaştığı zaman, ona kapandığı zaman o kalbin huzur bulması, inşirah bulması mümkün değildir, itminana kavuşması mümkün değildir. Ancak Rabbini zikrettiği zaman, Rabbini andığı zaman, Rabbine kul olduğu zaman, Rabbiyle güzel ilişkiler kurduğu zaman, işte kalp huzur bulur, mutmain olur, inşirah bulur" deyi belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.