Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez’e Sudanlı Konuk

Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, ziyaret sırasında yaptığı...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sudan İrşad ve Vakıflar Bakanı Dr. Ammar Hüseyin Mirgani, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez’i ziyaret etti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda gerçekleşen ziyarette, ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, Sudan ve Türkiye arasında önemli ilişkiler olduğunu vurguladı.
Görmez, Sudan’daki Hartum Üniversitesi ve Uluslararası Afrika Üniversitesi ile Türkiye’deki ilahiyat fakülteleri arasındaki ilişkiler hakkında daha önce Diyanet’in yaptığı aracılık konusununun bu görüşmede tekrar ele alacaklarını kaydetti.
Diyanet İşleri Başkanı Görmez, din eğitimi sistemini yeniden gözden geçirmenin İslam dünyasında üzerinde durulması gereken en önemli konulardan biri olduğunu vurguladı. Din adamı yetiştiren fakülte ve üniversitelerdeki eğitim sisteminin yeniden gözden geçirilmesi üzerinde çokça durulması gerektiğine dikkat çeken Görmez, "Biz İslami kuruluşlar bir araya geldiğimizde kendimizi bir kaç kelime içine hapsetmiş durumdayız. Sadece din, şiddet, terör ve aşırıcılık üzerinde durmak için bir araya geliyoruz. Aslında asıl büyük sorunlar üzerinde durma imkanını bu şekilde katlediyoruz" diye konuştu.
"İslamofobinin Müslüman ülkelerde genç kuşakları dahi kuşatmaya başladığını unutuyoruz" diyen Görmez, gelecek kuşakları girdaptan kurtarmak için İslam dünyasındaki ilim adamlarına çok daha büyük görevler düştüğünü söyledi.
Bakan Mirgani ise Türkiye’de hiç yabancılık hissetmediklerini ifade ederek sanki ikinci ülkelerindeymiş duygusunu yaşadıklarını vurguladı.
İslam dünyasının günümüzde Müslümanların kendi aralarında yapacağı istişarelere çok ihtiyaç duyduğunu belirten Mirgani, Müslümanların bir araya gelerek İslamın iman ve ihsandan oluşan bölümlerini kendi aralarında müzakere ederek, kendi sorunlarını konuşması gerektiğini ifade etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.