Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Nijerli Yetimler İçin Hat Sergisi Açtı

Nijer’de bulunan 60 kadar yetime kalacak yer almak için hattat Hasan Çelebi tarafından hazırlanan hat sergisi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıldı.Hat ustası Hasan Çelebi ve talebeleri tarafından hazırlanan 82...

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2015 20:55
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2015 20:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Nijer’de bulunan 60 kadar yetime kalacak yer almak için hattat Hasan Çelebi tarafından hazırlanan hat sergisi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıldı.
Hat ustası Hasan Çelebi ve talebeleri tarafından hazırlanan 82 eserden oluşan ve geliriyle Nijer’de yetimhane yaptırılacak olan Hüsnü Hat Sergisi Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez tarafından açıldı. Beşiktaş’ta bulunan Dolmabahçe Sanat Galerisi’nde açılan serginin açılışına katılım oldu. Afrika’da sosyal yardım faaliyetlerinde bulunan BİSEG Gönüllüleri ile birlikte hat sergisinden elde edilecek gelirle Nijer’de yetimhane açmaya karar Hasan Çelebi, 82 eserden oluşan sergisini açıldı. Açılışa Başkan Görmez’in yanı sıra BİSEG Gönüllüleri Vakfı Başkanı İbrahim Ceylan ile çok sayıda davetli katıldı.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan açılışta konuşan hattat Hasan Çelebi, “Bu işe karar verdikten sonra bunun gelirini nereye harcayacaktık. Gönüllüler Vakfı’ndan daha önceden tanıdığım arkadaşımdan bunların Nijer’de, Kenya’da hayır işleri yaptıklarını kendilerinden dinlemiştim. Acaba onlarla irtibat kursak nasıl bir şey olur diye düşündük. Görüştüğümde orada 60 kadar yetim olduğunu ve onları kendi imkanlarıyla bakmaya çalıştıklarını ve yetimleri baktıkları binanın kirada olduğunu, orayı alma imkanı olabileceğini söylediler. Bunu duyunca aşka geldik ve bu işe canı gönülden giriştik. 40- 45 eser toplaya biliriz derken bugün 82 eserle huzurunuza çıktık” dedi.
Nijerli yetimler yararına düzenlenen hat sergisinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Bu gece hep birlikte 3 güzelliği birlikte yaşıyoruz. Öncelikle hat sanatının ince zarafetinin yüzüne sözüne yansıdığı Hasan Çelebi hocamızın talebeleriyle birlikte sergilediği sergiyi birlikte müşahede etmiş olacağız. İkinci güzellik bu akşam hocamız benimde ilk defa şahit olacağım bir ortamda 4 icazet verecek. Üçüncü güzellik ise tüm buralardan elde edilecek gelirin çok uzaklarda Nijjer’deki yetimlere ulaşacak olması aslında tüm güzellikleri nur üstüne nur yapıyor” diye konuştu.
Müslümanların içinde beslediği sevgiyi kaybettiğini hatırlatan Mehmet Görmez, “Biz Müslümanlar ince zarif duygularımızı kaybettik. Hocalarımızın üstatlarımızın bu konuda öncülüklerine ihtiyacımız var. Halbuki mümin demek ince zarif duygu demektir. Yüce ulvi sevgileri sevgimizi kaybettik. Halbuki mümin demek aş demek, mümin demek sevgi demek, mümin demek muhabbet demek. O muhabbetlerin yeniden İslam coğrafyasında neşvünema bulması hakim olması için duygularımızın zarafetini artırmak o yüce sevgiyi artırmaya ihtiyacımız var” açıklamasında bulundu.
Daha sonra 4 kişiye hat yapımı için icazet veren Görmez serginin açılışını yaptı. Hattat Hasan Çelebi ile sergiyi gezen Görmez daha sonra salondan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.