Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: “Müslümanlar Çok Büyük Bir Tehlikeyle Karşı Karşıya”

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasında yaşanan en büyük sorun eğitimden kaynaklandığını vurgulayarak, “Müslümanlar çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bu tehlikeden Müslümanları koruyacak maarif ordusunun...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, İslam dünyasında yaşanan en büyük sorun eğitimden kaynaklandığını vurgulayarak, “Müslümanlar çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bu tehlikeden Müslümanları koruyacak maarif ordusunun ben ülkemizde var olduğuna inanıyorum” dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Edirne Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü katkılarıyla düzenlenen “Din Eğitimi ve Öğretimi Programı”na Katıldı. Yaklaşık 400 din kültürü öğretmenin katıldığı programda konuşma yapan Görmez, “Bütün insanlığın arayış içinde olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu değersizleşme girdabından çıkmak için muhtaç oldukları kudreti, muhtaç oldukları rahmeti, İslam da olduğunu biliyoruz. Ama bilhassa İslam’ın ve İslam aleminin içinden geçtiği bu süreçlerde İslam çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Müslümanlar çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıya. Bu tehlikeden Müslümanları koruyacak maarif ordusunun ben ülkemizde var olduğuna inanıyorum. Sizler olduğunu düşünüyorum. Hep birlikte öğretmeniyle, imamıyla, müftüsüyle, valisiyle, din öğretmeni genel müdürlüğümüzle, diyanet işleri teşkilatımızla, ilahiyat fakültelerimizle bugün hepimizin omuzlarımıza çok daha büyük görevler düştüğünü bilmek durumundayız. Sadece öğrencilerimize yönelik yetiştirmekte iktifa etmeyi, aynı zamanda bütün insanlığın içinden geçtiği bu süreçleri dikkate alarak yeni çalışmalar yapmak zorundayız. Birlikte kafa kafaya, gönül gönüle verip bütün insanlığın yaşadığı bu sıkıntıları nasıl bertaraf edebiliriz, bize düşen vazifeler nelerdir, bunun üzerinde durmamız gerekiyor. Gazali’nin ifadesiyle Allah’tan zaman içinde zaman isteyerek, kısa ömürlere çok büyük işler yerleştirerek bunun üzerinden gelmek durumundayız. Bütün insanlığın buna ihtiyacı var. Bütün İslam dünyasının buna ihtiyacı var. Bugün kalplerimizde insanların yüreğinde açılmış kara delikler var” şeklinde konuştu.
“ŞERİAT FAKÜLTELERİNDEN MEZUN OLMUŞLAR”
İslam dünyasında yaşanan en büyük sorunun eğitimden kaynaklandığını vurgulayan Görmez, “Bundan bir müddet önce İran’a sonra Suudi Arabistan’a ziyarette bulundum. Ben Suudi Arabistan’a giderken yolda aldığımız habere göre 37 kişi idam edilmişti. Ertesi gün 80’i aşkın alimle yaptığımız toplantıda şunu ifade ettim. ‘Biz yoldayken siz 37 insanı idam etmişsiniz. İdam sebeplerine baktım her birisi muhtelif yerlerde bombalar yerleştirerek insanları katletmiş. Bazı binaları tahrip etmişler. Başka nice insanların katline yol açmışlar. İdam edilenlerin kimliklerine baktım. 16-17 tanesi bizzat ülkenizde bütün dünyaya İslam alimi yetiştiren üniversitelerden mezun. Şeriat fakültelerinden mezun olmuşlar. Peki bu bizim eğitim sistemimizi, insan yetiştirme düzenimizi gözden geçirmemiz gerektiğini göstermiyor mu?” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.