Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, Kilis’te

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bu cinayet şebekelerinin hiçbir insanı değer tanımadığı, hiçbir İslami ahlaki değer taşımadığı da sadece Kilis’e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür" dedi.Diyanet İşleri...

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2016 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2016 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Bu cinayet şebekelerinin hiçbir insanı değer tanımadığı, hiçbir İslami ahlaki değer taşımadığı da sadece Kilis’e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Türkiye Diyanet Vakfı tarafından Suriyelilere gönderilen yemeklerin pişirildiği seyyar mutfakta inceleme yaptıktan sonra düzenlediği basın toplantısında, Kilis’e geçmiş olsun demek ve son günlerde saldırılarda hayatını kaybedenlere rahmet dilemek üzere Kilis’e geldiğini ifade etti. Görmez, “Öncelikle şunu ifade etmek isterim, Kilis hem Türkiye’nin hem de insanlığın vicdan yükünü omzuna almış bir şehrimiz. Ben öncelikle bütün Kilisli kardeşlerimizi hem ülkemiz adına hem de bütün insanlık adına gönülden tebrik ediyorum. Onların her biri kendi akrabalarından, kendi komşularından birisini misafir olarak aldılar. Beş senedir Suriyelilere ev sahipliği yapıyorlar. Sevgili peygamberimiz ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ hadisinin tatbik ettirdiği bir yeri görmek isterseniz Kilis’e geleceksiniz. Tabi bu arada bu saldırıları gerçekleştirenlerin de bu cinayet şebekelerinin hiçbir insanı değer tanımadığı, hiçbir İslami ahlaki değer taşımadığı da sadece Kilis’e yönelik saldırılardan tespit etmek mümkündür. Bir taraftan Kilisliler 5 senedir, kendi komşularına, kendi kardeşlerine, kendi ülkelerinden bombaların, silahların gölgesinde kaçan kardeşlerine kucakları, evlerini, hanelerini açmışken, 5 senedir hem ülkemizin hem de bütün insanlığın vicdan yükünü omuzlamışken, böyle bir şeye maruz kalması son derece üzüntü verici, cenabı hak bir an önce, Kilis’imizi, Suriye’yi ve bütün buradaki insanları, bütün kötülüklerden muhafaza eylesin" dedi.
‘Şimdi yaraları sarma kampanyası’ başlattıklarını ifade eden Görmez, “Bu kapmaya çerçevesinde bu bölgedeki kardeşlerimize milletimizin yardım elini uzatmaya çalıştık. Aynı zamanda Diyanet Vakfı’mızın bu bölgede hem çadır kentlerde hem de sınır ötesinde zor durumda olan kardeşlerimize her gün sıcak yemek götürme çalışmalarını yerinde görmek mümkün oldu. Gerçekten bütün milletimize, hayırseverlere en kalbi şükranlarımı sunuyorum. Diyanet vakfımızın bu çalışmaları, diğer sivil toplum örgütleriyle birlikte artarak devam edecek. Kim ne yaparsa yapsın, biz millet olarak, insanlıkta ve insanlığın vicdanın da kalmaya ısrar etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
Daha sonra Mehmet Görmez, 14 bin Suriyelinin barındığı Öncüpınar Konteyner kentini ziyaret etti. Görmez’e, Kilis Vali vekili Vedat Yılmaz ile İl Müftüsü Mahmut Karatepe eşlik etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.