Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez Karabük’te

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile Karabük İl Müftülüğü tarafından yaptırılan, müştemilatı ve çevre düzenlemesi ise Karabük Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Üniversite...

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2016 15:51
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2016 15:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın desteği ile Karabük İl Müftülüğü tarafından yaptırılan, müştemilatı ve çevre düzenlemesi ise Karabük Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen Üniversite Camii’nin açılış törenine katıldı.
Kampüs içerisinde bulunan 2 bin 500 kişilik caminin avlusunda düzenlenen programa Görmez’in yanı sıra Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Burhanettin Uysal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Fatih Ağca, Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, öğrenciler ve davetliler katıldı.
Mehmet Görmez, cami, mabet ve üniversitenin birbiriyle yaşayan 2 kavram olduğunu söyledi. Görmez, “Tarih boyunca üniversiteler mabetlerden çıkmıştır. Üniversite ile mabedin birlikteliği din ile ilmin birlikteliğidir. Akıl ile kalbin birleşmesidir. Madde ile mananın birleşmesidir. Onun için üniversitenin içerisinde öğrencilerimize hizmet vermek üzere böyle bir mabedin kurulmuş olmasından mutluyum” dedi.
“İNSANLAR İKİYE AYRILDI”
‘Yüce Rabbimiz bizi yeryüzüne, yeryüzünü imar etmek üzere gönderdi’ diyen Görmez, “Bugün insanlar üzülerek belirteyim yeryüzünü tahrip edenler ve yeryüzünü imar edenler diye ikiye ayrılıyorlar. Biz müminler yeryüzünü imar etmekle mükellefiz. Biz mescitleri imar ederiz, mescitler de bizleri, bizim gönül dünyamızı imar eder. Tarih bize şunu gösteriyor; gönül dünyalarını imar edemeyenler yeryüzünü imar edemezler. Camiler bizim gönül dünyalarımızı imar etmek üzere yüce peygamber tarafından hicretle birlikte Kuba’dan başlayan temelleri takva üzerine kurulmuş Kuba mescidi ile başlayarak tarih boyunca Kabetullahın şubeleri olarak camiler müminlere hizmet etmeye başlamıştır, gönül dünyalarını imar eden mekanlar olarak” şeklinde konuştu.
Üniversite öğrencilerine de seslenen Mehmet Görmez, “Elbette camiler sadece namaz kılma mekanları değildir. Öğrencilerimizin aynı zamanda kendi manevi dünyalarını inşa edecekleri, birlikte gönüllerini, kalplerini birleştirecekleri mekanlar olarak kullanıyorlar aynı zamanda. Son derece önemli. Camilerin üniversite içerisinde onlara hitap etmesi. Sadece cami olarak yapmayalım. Kütüphane olsun, yanı başında bir takım sosyal aktivetilerini yapmak mümkün olsun. Sadece erkek öğrencilere değil kız öğrencilere de en güzel bir şekilde hitap etsin istiyoruz” ifadesinde bulundu.
Konuşmalardan sonra İl Müftüsü Halil Bektaş’ın duasının ardından caminin açılış kurdelesi kesildi.
Görmez daha sonra Cuma namazı hutbesini okuyarak, Cuma namazını kıldırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.