Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez, hutbede Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına değindi

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Camii’nde verdiği cuma hutbesinde, "Kadir gecesi arifesinde bir bayram arifesinde bunu yapanlar hiç bir ilahi dinden referans almış olamazlar. Bunları yapanlar Rabbimizin yer yüzüne gönderdiği...

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2016 15:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2016 15:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Sultanahmet Camii’nde verdiği cuma hutbesinde, "Kadir gecesi arifesinde bir bayram arifesinde bunu yapanlar hiç bir ilahi dinden referans almış olamazlar. Bunları yapanlar Rabbimizin yer yüzüne gönderdiği rahmet mesajlarından zerre kadar nasip almış olamazlar" dedi.
Sultanahmet Camii’nde bugün cuma namazını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kıldırdı. Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da cuma namazını Sultanahmet Camii’nde kıldı. Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez cuma hutbesi verdi. Başkan Görmez hutbesinde teröre karşı birlik çağrısında bulundu. Başkan Görmez hutbesinde şunları söyledi: “Hakikatsizlik girdabında kıvranan bütün insanlığa dua edelim. Merhametsizler Ramazan, Kadir gecesi, bayram diye düşünmedi. Ramazanın atmosferinde rahmet ikliminde dahi zalimler boş durmadı. Nice insanlar can verdi. Nice insanlar katledildi. Daha dün İstanbul’umuz da Ramazan’ın rahmet ikliminde, kadir gecesinin gölgesi üzerimizdeyken, bayramın sevinci ve neşesi müminleri kuşatmaya başlarken, onlarca insan hunharca katledildi. Kardeşlerim öncelikle Ramazan’da ve Ramazan’dan önce hayatını kaybeden bütün şehitlere Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Cenab-ı Hak hastalarımıza, yaralılarımıza acil şifa ve derman lütfetsin. Ancak buradan Sultanahmet minberinden bütün kardeşlerime sadece ülkemizde yaşayan Müslüman kardeşlerimize değil yeryüzünde yaşayan bütün Müslüman kardeşlerime seslenmek istiyorum. Yaşadığımız acılarda sadece masum canlara kastedilmiyor. Sadece masum çocuklar, kadınlar, mazlum insanlar yok edilmiyor. Yaşadığımız acılarda aynı zamanda yer yüzüne rahmeti, merhameti, adaleti getiren İslam dinine kastediliyor. İslam dinini tehdit ediyor”.
Yaşadığımız acıların, yaşadığımız büyük hadiselerin bu coğrafyadan türeyen cinayet şebekelerinin sadece canlarımız yok etmediğini vurgulayan Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, “Sadece evlatlarımı yok etmiyor. Sadece mallarımızı yok etmiyor. İnsanlığa bütün yüce değerleri getiren İslam dinine kastediliyor. İslam dinine ihanet ediliyor. İslam diniyle ilgili yeryüzünde ki bütün insanlarda nefret oluşturmak için cinayet şebekeleri, şer güçlerini emrinde çalışıyor. Her Müslüman bu noktada dikkatli olmak durumunda. İlmen, fikren, ahlaken bir seferberlik başlatarak hem evlatlarımızı ve canlarımız kurtarmak hemde yeryüzüne şefkati ve merhameti getiren, bir tek insanı yaşatmayı bütün insanlığı yaşatmak olarak tarif eden bir tek cana kıymayı bütün insanlığı katletmek olarak değerlendiren yüce dinimizin insanlığa getirdiği o yüce değerlerin kirletilmesine izin vermemeliyiz. Nice çocuklar öldü. Nice çocuklar katledildi. Kadir gecesi arifesinde bir bayram arifesinde bunu yapanlar hiç bir ilahi dinden referans almış olamazlar. Bunları yapanlar Rabbimizin yer yüzüne gönderdiği rahmet mesajlarından zerre kadar nasip almış olamazlar. Bunun farkında olmalıyız. Tehdit altında olanın sadece canlarımız ,evlatlarımız değil, inancımız dinimiz, kitabımız, peygamberimiz olduğunu dinimizin insanlığa getirdiği yüce değerler olduğunun farkında olmalıyız. Ancak bizi ilim hikmet kurtarır. Ancak bizi İslamın getirdiği barışa sarılarak kardeşlik ahlakını ve kardeşlik hukukunu yeryüzünde egemen kılarak ancak bundan kurtulabilir” diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.