Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Diyanet İşleri Başkanı Görmez: "Dünyanın Muhtelif Yerlerinde Bir Medeniyet Yağmalanıyor"

Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Şam’da, Bağdat’ta, Halep’te ve dünyanın muhtelif yerlerinde bir medeniyet yağmalanıyor" dedi.Başbakan...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 16:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Ayasofya Müzesi’nde düzenlenen "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılışında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Şam’da, Bağdat’ta, Halep’te ve dünyanın muhtelif yerlerinde bir medeniyet yağmalanıyor" dedi.
Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katıldığı Ayasofya Müzesi’ndeki "Aşk-ı Nebi" sergisinin açılış töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, "Burası sadece bir mabet değil, bir köşesinde Molla Güranilerin hukuk öğrettiği, Akşemsettin’in irfan geleneğimizin en nadide bilgilerini insanlarla paylaştığı bu yüce mabette bir dutlu doğum haftası arifesinde bizleri bir araya getiren yüce Rabbimize hamdediyorum. Biz millet olarak dinimizin kitabını okuyarak Müslüman olmamışız. Elbette aslolan dinin kitabı. Biz bu kitabı insanlığa getiren ve onu hayata dönüştüren zat-i kibriyaya muhabbet duyarak Müslüman olmuşuz. Bizim medeniyetimizde muhabbet ile Muhammed aynı kelimeler olmuş. Muhabbetten Muhammed oldu hasıl, Muhammet’siz muhabbetten ne hasıl demişiz. Bizim tarihimizi kılıç kalkan üzerinden okuyanlar yanılır. Oyun eğlence üzerinde okuyanlar yanılır. Bizim tarihimizi bir aşk üzerinden, bir sevgi üzerinden okuyacaksak bu aşk, bu sevgi Muhammet Mustafa aşkıdır" dedi.
Prof. Dr. Görmez, "Bizim medeniyetimizde bir insanın canı bütün tarihi eserlerden daha kıymetlidir. Ancak son on yıllarda can kaybetmiyoruz, aynı zamanda bir medeniyet yağmalanıyor. Şam’da, Bağdat’ta, Halep’te, Yemen’de, dünyanın muhtelif yerlerinde aynı zamanda İslam medeniyeti yağmalanıyor. Müslümanlar sadece kendilerine ait medeniyetleri değil, kendisinden önceki bütün toplumların medeniyetlerini muhafaza etmişti. Üzülerek söylemek istiyorum ki bütün bunlar yağmalanıyor. Moğol istilasından sonra İslam medeniyetinin en çok yağmalandığı, tarihin mirası yok olmakla karşı karşıya kaldığı dünyada olduğumuz için mahzunuz, üzgünüz" diye konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.